Panonski mornar se vratio uz trosatni koncert u Osijeku – Zagreb je sljedeći!

Autor:Miroslav Šantek

Ono što su željeli i očekivali fanovi novosadskog kantautora – panoskog mornara Đorđa Balaševića koji je prije mjesec dana završio zbog infarkta u bolnici – sinoć se ostvarilo. Đole je ponovno stao na pozornicu i održao trosatni koncert u prepunoj dvorani Gradskog vrta u Osijeku.

Balašević se odmah nakon koncerta javio obožavateljima na svojoj službenoj Facebook stranici, a za Osječane je napisao i emotivne stihove koji su oduševili ekipu na društvenim mrežama.

“‘Puno srce Osijeka…’ Zagreb sljedeći!” napisao je Balašević na Facebooku i objavio fotke s koncerta.

“Hej, Lega… Bila je to zima pusta, pijana… Ljubila me jedna lepa Smiljana… Sludila me, Esekerka, jedina u majke ćerka…

Treperila kao breza… Lagala me, prepredenka, da je loza samog Trenka… Hajdučica i princeza…

Bilo je to vreme oko blagdana… Bela šlinga od pahulja satkana… I praporac na toj šlingi…

Za zornicu “čingi-lingi”! A za fruštuk srk čobanca… Od Čepina do Erduta, bez šešira i kaputa… Sonicama sa dva vranca…

Hej, lega, sretneš li je kad? Da l’ ti glavom klimne samo, kad se seti da se znamo? Il’ prođe… Ko da nisi tu? To bi više ličilo na nju…

Hej, lega, ko bi znao tad… Da mi mogu doći glave one oči boje Drave… Moj lega… Kad ugasne žar… Ostane od silne vatre pepeo i gar… Ali čežnja teško umine… To su neke vražje dumine…

Bila je to zima čista, božija… Svaka nova bila je sve lošija… Ljubila me Esekerka, umiljata moja zverka… Plela me u dugu kiku… Još se krijem u toj kosi dok me zadnja treska nosi… Polagacko niz ‘štrosiku’…”, napisao je Balašević.