Lionsi daruju tisuće blagdanskih obroka potrebitima

Šarenilo božićnih lampica, neodoljivi mirisi raznolikih božićnih specijaliteta i brojni atraktivni zabavni sadržaji proteklih dana zavladali su Zagrebom te na gradske ulice i trgove ponovo donijeli dugoiščkivanu čaroliju adventa. U moru raznolike ponude i advenstkih sadržaja koji su iz godine u godinu sve bogatiji i bolji, u zagrebačkoj zimskoj bajci ističe se jedno lijepo mjesto s zaista posebnom, humanom pričom. Posebnost kućice Lions Kluba Zagreb upravo je u humanitarnoj misiji i prikupljanju sredstava za one koji sami ne mogu priuštiti Božić poput većine ljudi.

Na kućici LC Zagreb možete isprobati bijelo i crno kuhano vino pripremljeno po kvalitetnim recepturama s dodatkom suhog i svježeg voća, voćnih sirupa i likera, cjelovitih začina. Tu su i razne vrste rakija, odlični Prossecco, te paprenjaci i Samoborski Filipecov Bermet kao dio autohtonih tradicionalnih oblizeka. Blagdansko uređenje i doživljaj pravog božićnog duha, već u prvim danima Adventa očarali su brojne posjetitelje te ovu malu zimsku oazu na Zrinjevcu pretvorili u novu nezaobilaznu destinaciju za druženje i međusobno pomaganje što i jest glavna bit Božića.

Upravo u tom istinskom Božićnom duhu, kućica LC Zagreb i ove će godine tradicionalno sav prihod donirati u humanitarne svrhe. Uoči Božića, franjevačkim pučkim kuhinjama na Kaptolu i Varšavskoj ulici u Zagrebu te gradu Vukovaru poklonit će dvije tone srdela i papalina od čega se potrebitim obiteljima može napraviti čak osam tisuća blagdanskih obroka.

LC Zagreb čuva tradiciju adventske kućice već dvadesetak godina. Još prije dvadesetak godina kada Advent u Zagrebu nije postojao u ovom obliku adventska kućica LC Zagreb se nalazila na početku Gajeve ulice te su se tamo prodavale krafne, punch i kuhano vino po posebnoj recepturi. U današnjem, novom adventskom obliku kućica djeluje od 2014. godine, a u proteklih pet godina u robi i novcu donirana je vrijednost od 250 tisuća kuna.