ADVENT ZAGREBAČKIH OBRTNIKA

Advent zagrebačkih obrtnika, što se petu godinu zaredom održava na Trgu bana Jelačića, u društvu predsjednika Udruženja obrtnika grada Zagreba Antuna Trojnara i predsjednika Obrtničke komore Zagreb Mirze Šabića, otvorio je gradonačelnik Milan Bandić.
Zahvalivši obrtnicima koji svojim ručno rađenim unikatnim proizvodima već tradicionalno obogaćuju adventsku ponudu Zagreba, gradonačelnik je pozvao sugrađane ali i goste Zagreba da posjete sajam.

Na dvadesetipet štandova, nudi se bogat izbor domaćih i autohtonih proizvoda. Uz proizvođače suvenira i sličnih djelatnosti, na Adventu će se predstaviti i mesari, vinari, slastičari i limari. U šarolikom asortimanu vrijednih obrtničkih ruku sU ručni radovi od drva, tkanine i keramike, neobične minijature u konzervama, nezaobilazni medenjaci i licitarska srca, prigodni svijećnjaci i anđeli izrađeni u tiffany tehnici, ručno oslikani predmeti od stakla i keramike oslikani autentičnim motivima grada Zagreba i njegovim znamenitostima, te brojni prigodni božićni artikli.

U našim Adventskim kućicama kod Vure direktno svi građani i turisti grada mogu probati prave zagrebačke kobase i pravo zagrebačko kuhano vino bez ikakve industrije, spravljeno na pravi način, obrtničkom proizvodnjom, rekao je predsjednik Udruženja  obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić naglasio je da zagrebački obrtnici rade lijepo i dobro te da je ovo još jedna dobra pozitivna priča za obrtništvo, poručivši građanima da svojim posjetom podupru njihov vrijedni rad.

Advent zagrebačkih obrtnika traje do 7. siječnja 2020. godine.

ŽELJKO KRZNARIĆ