Dobrotvorno – prodajna izložba: Daj 10 za 90 u Klovićevim dvorima

Galerija Klovićevi dvori je zajedno s Osnovnom školom Nad lipom pripremila jedan prekrasan umjetnički i humanitarni događaj. U subotu, 30. studenog 2019.otvara se dobrotvorna izložba na kojoj će biti prikazani radovi umjetnika koji već dugi niz godina surađuju s učenicima s posebnim potrebama u zagrebačkoj Osnovnoj školi Nad lipom kao i likovni radovi učenika Škole nastalih na Likovnim susretima i Likovnim stvaraonicama u sklopu školskog projekta LipArt.
Umjetnički radovi ponuđeni su na prodaju koje zainteresirani mogu kupiti po cijeni navedenoj ispod slike, a u ovoj humanitarnoj akciji može se sudjelovati i manjom donacijom u vidu kupovine školskog kalendara i učeničkih radova. Cilj akcije je opremanje škole sredstvima i opremom koja bi omogućila poučavanje učenika s intelektualnim i drugim utjecajnim teškoćama korištenjem suvremene multimedije, kao i uređenje senzoričkog parka u stražnjem dijelu dvorišta škole.
Izložba traje do 5. prosinca 2019. godine, a prodaja umjetnina održat će se također 5. prosinca u 18 sati u Galeriji Klovićevi dvori.

Povodom 85. obljetnice rada 2014. godine Osnovna škola Nad lipom u Zagrebu u suradnji s Galerijom Klovićevi dvori organizirala je dobrotvorno-prodajnu izložbu pod nazivom Tri naranče; izložbu radova umjetnika koji dugi niz godina surađuju s nastavnicima i učenicima te zagrebačke škole. Izloženo je oko 112 umjetničkih djela te je akcija bila vrlo uspješna. U povodu 90. obljetnice rada škole umjetnici su se ponovno pridružili ovom vrijednom i svečanom humanitarnom događaju. Na izložbi će biti izloženo i ponuđeno na prodaju 96 umjetničkih djela ostvarenih u različitim umjetničkim tehnikama. Svi zainteresirani imat će prilike razgledati i doći u posjed vrijednih djela Ante Živkovića, Matije Tomšića, Zvonimira Gračana, Petra Hranuellija, Antona Vrlića, Eugena Fellera, Nine Ivančić, Ane Cerovski, Tatjane Politeo, Helene Ramljak, Željka Pribanića, Anite Kontrec, Lidije Šeler, Vesne Turković, Zlatka Stančića, Ive Vlašića, Koraljke Kovač, Ljiljane Mihaljević, Gorana Vranića i mnogih drugih. Sva će prikupljena sredstva ići u prilog pomoći radu Osnovne škole Nad lipom koju već 90 godina pohađaju djeca s teškoćama u razvoju. Po svojoj edukacijsko-rehabilitacijskoj orijentaciji škola Nad Lipom jedna je od najstarijih institucija u Hrvatskoj, a za izniman doprinos razvoju stručnog i humanitarnog rada s djecom i mladeži s teškoćama u razvoju dobila je Povelju Grada Zagreba. Galerija Klovićevi dvori iznimno je ponosna na dugogodišnju vrijednu suradnju sa školom Nad lipom koja već više od 15 godina sudjeluje u programu “Prijatelji muzeja”, a zapaženi su im i rezultati na likovnim izložbama i natjecanjima na županijskoj i državnoj razini. Upravo je kreativno i likovno izražavanje najbolji put prema obogaćivanju naših života. Radovi ovih umjetnika, ostvarenja njihova umjetničkog talenta, pravo su bogatstvo dano učenicima na dar, a nama je pružena mogućnost da kupnjom djela iskažemo svoju humanost i pridonesemo kvaliteti obrazovanja i razvoja djece s teškoćama u razvoju.

Valentina Galović, kustosica