OKRUGLI STOL: NELIBERARNE DEMOKRACIJE

U četvrtak je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu  održan okrugli stol Neliberalne demokracije u organizaciji Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo.

Pozdravne riječi održali su Josip Kregar, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Centar Miko Tripalo, i Zoran Kurelić, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu. Govornici na okruglom stolu subili: Đorđe Gardašević, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu; Holly Case, Brown University, The Institute for Human Sciences, Beč, Austrija; Tamara Ćapeta, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu; Dragan Bagić, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu; Tihomir Ponoš, Novi list; Antonija Petričušić, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Centar Miko Tripalo; Goran Čular, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu; Goran Sunajko, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Centar Miko Tripalo; Hrvoje Zovko, Hrvatsko novinarsko društvo.

Okrugli stol je okupio relevantne stručnjake i javne djelatnike koji su sagledati problem neliberalnih demokracija iz različitih perspektiva. Primarni fokus bio je na stanju u Republici Hrvatskoj, uz pokušaj odgovora na dva ključna pitanja: prvo, kako je u Hrvatskoj došlo do pojave neliberalnih tendencija i, drugo, što se tome može ponuditi kao rješenje. Sudionici okruglog stola problem su pokušali postaviti u komparativni, međunarodni, politički i uopće javni kontekst

ŽELJKO KRZNARIĆ