STARTUPOVI NA OKUPU

U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma jutros je otvorena šesta po redu startup konferenciju Zagreb Connect 2019.

Cilj konferencije je pružiti mogućnost startupovima da svoje projekte predstave pred investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima. Ovogodišnje panel rasprave pokrivat će neke od tema kao što su znanje, transfer tehnologije i zaštita intelektualnog vlasništva. I ove je godine zemlja partner Izrael s kojom Grad Zagreb surađuje niz godina, a navedenom konferencijom do sada je umreženo preko 100 najkvalitetnijih poduzetnika s područja Hrvatske s investitorima i poslovnim partnerima.

Gradonačelnik Bandić je ozvarajući konferenciju istaknuo da je u posljednjim godinama Zagreb Connect postala konferencija od ključnog značaja za budućnost zagrebačkog i hrvatskog gospodarstva.Transfer tehnologija i nove inovacije zajedno sa znanjem moraju rasti i razvijati se na dobrobit običnog čovjeka. Gradski ured za gospodarstvo, tvrtke i institucije prepoznale su važnost razvoja inovacija, a našem vjernom partneru, Državi Izrael kao najvećoj startup zajednici u svijetu, zahvaljujem na razmjeni znanja i iskustava posljednjih šest godina. Svi timovi koji su danas ovdje imaju samo jednu budućnost – uspjeh, koji nema alternative, poručio je.

Frane Šesnić, direktor ZICER-a zahvalio je Gradu Zagrebu te svim partnerima i sponzorima koji podržavaju konferenciju i time grade bolju budućnost. Razvojni timovi i mladi startup-ovi s potencijalom internacionalnog rasta, koji razvijaju inovativne proizvode, stalno su nam u fokusu pa tako i kroz četvrti ciklus Startup Factory-a. Kroz Zagreb Connect, na primjerima onih koji su s uspjehom započeli i prije 25 godina i oni koji su uspjeli uz našu podršku tek nedavno, pokazali smo kako grad Zagreb i Hrvatska mogu biti dobra polazna točka za svjetske uspjehe.

ŽELJKO KRZNARIĆ