Završilo je jedanaesto izdanje DeSADU

Održano je ovogodišnje izdanje DeSADU, Na reviji dramskih tekstova studenata Dramaturgije izvedeno je 11 koncertnih čitanja, uključujući gostovanje Fakulteta dramske umetnosti u Beogradu s tekstom „Sada nije ljeto“ Đorđa Kosića.

Tijekom revije publika je mogla glasati za najbolji tekst, pa je prema glasovima publike priznanje dobio tekst Petre Pleše „½“ i tako izravno ušao u selekciju predstava koje će se predstaviti na nadolazećoj Kazališnoj reviji Akademije dramske umjetnosti (KRADU), na proljeće sljedeće godine.

Tijekom Revije, studenti su prikupljali donacije za izdavanje zbirke četiri dramska teksta koji su prošli na javnom pozivu Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Drame koje će činiti zbirku su “ne zaboravi pokriti stopala” Espija Tomičića, “Sol na rane” Tee Matanović, “Pousse Pousse Noir / Hommage I” Rone Žulj, “Marta Feldman” Luke Vlašića.

„Ovogodišnje, 11. izdanje revije DeSADU posjetilo je oko tisuću gledatelja, a vjerujemo da će ta brojka samo rasti. U produkciji revije sudjelovalo je šezdesetak studenata gotovo svih odsjeka Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. DeSADU nastavlja biti jedna od važnijih platformi za studente Dramaturgije, a uz to nastavlja povezivati studente ADU s publikama kroz dramski tekst.“, ističu studenti Akademije , koji zajednički organiziraju ovu Reviju.

ŽELJKO KRZNARIĆ