U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u auli zgrade Gradske uprave otvorena je izložba fotografija Anje Kukor Ljubav nije nasilje, u organizaciji doma Duga.

Ženska soba je s Domom Duga Zagreb najprije organizirala fotonatječaj 1 od 3 s namjerom da javnost upozori kako će jedna od triju žena tijekom života biti izložena nekom obliku nasilja, a potom izbor najbolje fotografije na temu prevencije i suzbijanja nasilja u obitelji te seksualnog nasilja nad ženama. Na tom fotonatječaju je pobijedila Andreja Štefić, studentica Filozofskog fakulteta s radom Dok nas smrt ne rastavi.

Imamo nultu stopu tolerancije prema nasilju uopće, a posebno prema ženama! Stoga sa zadovoljstvom otvaram ovu izložbu i ujedno čestitam autorici pobjedničke fotografije, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić.

Ravnateljica Doma Duga Željka Barać je kazala da je  nasilje nad ženama i u obitelji nažalost i nadalje veliki  društveni problem. Ovom izložbom želimo skrenuti pažnju na njega.

Izložba je otvorena do 29. studenog, a sadržava 18 fotografija s modelima u uzrastu od dvije do 91 godine, čime smo željeli pokazati da se nasilje događa u svim dobnim skupinama, između ostalog je rekla autorica Izložbe Anja Kukor.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here