Počeo simpozij- mladi i mentalno zdravlje

Danas je u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar otvoren 4. znanstveni stručni simpozij Mladi i mentalno zdravlje: Slušam te. Organizator simpozija je Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo, Dom zdravlja Zagreb – Zapad te Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska – CroMSIC, u suorganizaciji s ŠNZ Andrija Štampar.

Ubrzani tempo života donosi nove izazove i zahtjeve, a odnose među ljudima karakterizira kompeticija. Zaboravili smo da smo svi mi, unatoč nesavršenostima, uistinu jedinstveno savršeni te da imamo pravo na podršku okoline, istaknula je zamjenica pa je dodala kako Zagreb svakomu pojedincu omogućuje ostvarivanje vlastitih jedinstvenih potencijala. Uvijek ćemo podržavati sve vaše aktivnosti s vjerom da ćemo nizom edukativnih sadržaja, radionica i stručnih savjeta  naučiti da gledajući u sebe prepoznajemo i druge u nama, rekla je na otvaranju zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

+

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč je rekao da je mentalno zdravlje prioritetni javnozdravstveni problem i veliki izazov u 21. stoljeću. Naša je želja da u ova dva dana damo svoj doprinos te da pomognemo mladim ljudima i da ih zaštitimo od suvremenih problema.

Dvodevni simpozij na temu mentalnog zdravlja mladih održava se u okviru važnoga javnozdravstveno-edukativnog projekta Pogled u sebe, koji je pokrenut kako bi pomogao destigmatizaciji osoba s mentalnim problemima i kako bi potaknuo veću brigu za vlastito mentalno zdravlje.

ŽELJKO KRZNARIĆ