SMOTRA SVEUČILIŠTA

U četvrtak je u Studentskom centru otvorena je tradicionalna Smotra Sveučilišta na kojoj se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani mogu informirati o studijskim programima, uvjetima studiranja te nastavku profesionalne karijere.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras je mladima poželio da tijekom Smotre pronađu sve informacije o hrvatskim visokoškolskim ustanovama koje ih zanimaju, a kako bi izabrali ono što žele. Na hrvatskim sveučilištima stvaramo najbolje od najboljih, a tome svjedoči i činjenica da smo po studentskoj zapošljivosti među 300 najboljih sveučilišta, naglasio je rektor Boras.

Prepoznatljivost ove Smotre je u njezinom nastojanju da uvijek pomaže učenicima završnih razreda srednjih škola i ostalim zainteresiranima da se što bolje upoznaju sa studijskim programima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija u Zagrebu, studentskim životom i svime što im može olakšati izbor studija, istaknula je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika. Olivera Majić pa je svim budućim studentima poručila da uvijek izaberu ono što vole. Jer radeći ono što voliš, posao ti postane poziv.

Smotra je otvorena u petak, od 10:00 do 18:00 sati te u subotu od 9:00 do 15:00 sati, a ulaz je besplatan.

ŽELJKO KRZNARIĆ