Dodjeljene nagrade Luka Ritz-nasilje nije hrabrost

Na Međunarodni dan tolerancije, zamjenica gradonačelnika . Jelena Pavičić Vukičević i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba. Drago Prgomet, uručili su Niki Radujkoviću, učeniku Osnovne škole „dr. Ivan Merz“ i Matiji Ostoiću, učeniku Industrijske strojarske škole, “Nagradu Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost”.  

„Upravo ova nagrada već desetu godinu zaredom promiče toleranciju i školu bez nasilja, a među mladima razvija svijest o jačanju prijateljstva i međusobnog poštovanja. Stoga koristim priliku zahvaliti svim učenicama i učenicima koji se aktivno uključuju u izgradnju društva temeljenog na solidarnosti i prihvaćanju. Svim roditeljima i školama upućujem poruku da nauče svoju djecu da različitosti obogaćuju, a ne uništavaju naš vlastiti identitet.“, kazala je zamjenica Pavičić Vukičević.  

Niki i Matiji nagrada je uručena zbog svestranosti, empatije i osjetljivosti za najugroženije te sluha za sprječavanje i preveniranje konfliktnih situacija kao i zbog podizanja svijesti o prevenciji i suzbijanju nasilja.

Nagrada se dodjeljuje učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola Grada Zagreba te učenicima od 1. do 4. razreda srednjih škola Grada Zagreba koji su svojim djelovanjem znatno pridonijeli afirmaciji ljudskih prava, izrazitoj toleranciji i promicanju mira, slobode i jednakosti među svojim vršnjacima.

ŽELJKO KRZNARIĆ