Izložba – Vukovar i Škabrnja 28 godina poslije

U auli gradske uprave, simboličnim paljenjem lampiona, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu Lidije Jantol, kćeri poginulog vukovarskog branitelja otvorio je izložbu Vukovar i Škabrnja u Zagrebu – 28 godine poslije.

Izložba je postavljena  u organizaciji udruge Vukovarske majke, Saveza udruga obitelii zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, udruge HrvatskiFeniks, Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata te Kluba veterana 148. brigade HV-a.

Velika nam je čast da upravo u Gradskoj upravi Grada Zagreba možemo otvoriti ovu Izložbu, budući da je tragedija koja je zadesila Vukovar i Škabrnju zasigurno jedna od najvećih tragedija hrvatskog naroda, naglasio je tom prilikom gradonačelnik Bandić.

Ljiljana Alvir predsjednica  Saveza udruga obitelji Zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja istaknula je da je cilj izložbe potaknuti građane grada Zagreba da u svojim mislima odaju počast žrtvama za sve ono što su učinili za domovinu. Ovdje u Gradskoj upravi ostavili smo izrađene bijele golubice na kojima posjetitelji mogu napisati osobne poruke vezane uz stradanja Vukovara i Škabrnje, a mi ćemo ih nakon zatvaranja izložbe proslijediti na potrebne adrese, kazala je predsjednica Saveza.

Za sve zainteresirane i podatak da će Izložba biti otvorena do 23. studenoga.