DOĐITE – MARTIN JE V ZAGREBU

Ni kiša nije spriječila vinske biškuše iz brojnih županija kao i zainteresirane građane da prisustvuju u nedjelju otvaranju manifestacije Martin je v Zagrebu.

Devetnaestu godinu zaredom Grad Zagreb i Zagrebačka županija te vinogradari i vinari s područja Zagreba i Zagrebačke županije, udruženi u Udruge Vinskih cesta, na središnjem zagrebačkom trgu organiziraju manifestaciju krštenja mošta u mlado vino.

Uz prezentaciju i bogatu ponudu izlagača-vinara građani i turisti mogu uživati i u kulturno-umjetničkom programu u organizaciji KUD-a Prepuštovec.

„S posebnim zadovoljstvom pozdravljam sve prisutne vinske pajdašice i pajdaše, sve biškupe Martinjske, sve izlagače i sve vas koji ste se okupili na 19.manifestaciji „ Martin je u Zagrebu“ u čast Sv. Martina,  zaštitnika vina, vinove loze i vinogradara, kako bi sačuvali stoljetnu tradiciju krštenja mladog vina, znanog kao mošt, u mlado vino, koje će sve ljubitelje ˝vinske kapljice˝ razveseljavati, i da se vidimo iduće godine na istom mjestu uz poruku, nemojte piti dok vozite“, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić koji je nazočio ozvaranju manifestacije.

Na manifestaciji se predstavlja 40 vinara, od kojih 4 vinara s područja Grada Zagreba koji će svoja vina nuditi cijeli tjedan u svojim štandovima na trgu bana Jelačića.

ŽELJKO KRZNARIĆ