Balet Orašar HNK u Zagrebu privukao najveći interes publike do sada


Balet Orašar i ove godine privukao je veliki interes publike te su u prva dva dana prodaje ulaznica, sve izvedbe, njih 20, u potpunosti rasprodane. Tako je prvi dan prodaje, samo na blagajni HNK u Zagrebu, kupljeno preko 2000 ulaznica, dok je drugi dan, na blagajni i putem web stranice, kupljeno preko 8700 ulaznica.

 „Ove je godine bio iznimno veliki interes javnosti za balet Orašar o čemu svjedoči da smo samo  u dva dana prodali sve ulaznice za 20 predstava. Veseli nas da  u ovom vremenu naši gledatelji pokazuju toliko zanimanje, te da se redovi ne stvaraju samo za utakmice i rok koncerte, već i za kazališne predstave. Upravo ovakav odaziv publike čini Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu istaknutim ne samo u nacionalnom, već i u europskom kontekstu te okreće kazalište javnosti i novoj publici.Ponosna sam na veliki broj mladih koji su ove godine predano čekali  ulaznice“, rekla je intendantica Dubravka Vrgoč.

Balet Orašar ne samo da je izuzetno umjetničko djelo, već je postao kulturna adventska tradicija i dijelom adventske ponude grada Zagreba. Posebnost ovosezonskog  Orašara je u tome što je riječ o novom uprizorenju kojeg će  ekskluzivno za publiku Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu postaviti veliki svjetski koreograf Vladimir Malakhov.
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu zahvaljuje svojim vjernim gledateljima koji su strpljivo čekali u redovima kako bi bili u prilici vidjeti novo viđenje baleta Orašar.

ŽELJKO KRZNARIĆ

.