U NEDJELJU NA JARUNU POLUMARATON “IVAN STAREK”

Nakon Zagrebačkog maratpna i noćnog cenera u nedjelju se održava još jedna zanimljiva atletska priredba pod nazivom Polumaraton Ivan Starek.

Riječ je o 33.polumaratonu kojeg organizira AK Maksimir a start je u nedjelju 10. studenog u 11 sati na Jarunu, a trčat će se na 5, 10 i 21 kilometar.

 „Utrka ima veliku tradiciju i jedna je od najdugovječnijih utrka u Hrvatskoj“, naglašava predsjednik AK Maksimir Anto Blažanin i dodaje kako se dosad prijavilo 865 natjecatelja, te je sugrađane zamolio za razumijevanje budući će 10. studenoga, od 11:00 do 14:00 sati Jarun biti zatvoren za promet.

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba utrku organizira Atletski klub Maksimir u suradnji s NZZJZ Dr. Andrija Štampar i Veleučilištem Velika Gorica, a njome se obilježava Svjetski dan trčanja i Svjetski dan borbe protiv dijabetesa. U promidžbi sportske rekreacije, mjera za unaprjeđenja zdravlja i kvalitete življenja sudjeluju stručnjaci Nastavnog zavoda i Veleučilišta, a svi trkači će moći izmjeriti tlak i šećer u krvi te provjeriti vid. 

„Ovom utrkom spajamo tri stvari – sport, zdravlje i turizam“, rekao je gradonačelnik koji je pozvao  Zagrepčane  da podrže i da dođu na nedjeljnu utrku na Jarun.

Memorijal Ivan Starek  je najprije bio organiziran kao polumaraton, da bi danas to bila cjelodnevna manifestacija cestovne atletike, jedinstvena u Hrvatskoj kojom se prisjećamo legendarnog dugoprugaša koji se trčanjem počeo baviti tek u ranim tridesetim godinama i koji je nažalost prerano i neočekivano preminuo u 65. godini. Atletski klub Veteran (današnji AK Maksimir) utrku je prvi put organizirao 1987.

ŽELJKO KRZNARIĆ