DOĐITE NA DANE MEDA I UGRABITE ZDRAVLJE PREKO REDA

Do nedjelje će na Jelačić placu trajati dani meda koje je u petak otvorio gradonačelnik Milan Bandić u društvu sa predsjednikom Hrvatskog pčelarskog saveza Željko Vrbosom.

U Zagrebu je 421 pčelar koji s 21 000 košnica proizvedu prosječno oko 735 tona meda godišnje, a ove godine meda će biti i do triput manje, rekao je gradonačelnik Bandić te je izrazio žaljenje što je pčelarima ova godina bila izuzetno loša i pzvao sve Zagrepčane da do nedjelje, 10. studenog dođu na Trg bana Jelačića te da kušaju i kupe pčelarske proizvode s pedesetak poljoprivrednih gospodarstava.

Ova manifestacija na najbolji mogući način promovira pčelarstvo kao gospodarsku granu i prezentira pčelinje proizvode kao vrhunac agroindustrijske kvalitete u Republici Hrvatskoj, rekao je predsjednik HPS-a Željko Vrbos. Ova je manifestacija, dodao je, idealna prilika da se za nadolazeću zimu Zagrepčani opskrbe pčelinjim proizvodima kako bi sačuvali zdravlje i ojačali imunitet. Veliko hvala gradonačelniku Bandiću – pokrovitelju ove manifestacije od njezina početka! I neka pčelari više ne dožive lošu godinu kakva je bila ova.

Vrbos je također naglasio kako je zabrinjavajući pad broja pčela koje su izuzetno važne za opstanak života, podsjetivši na Einsteinovu poruku kako bi čovječanstvo nakon nestanka pčela moglo živjeti još samo četiri godine.

ŽELJKO KRZNARIĆ