POČELE PRIJAVE ZA PORIN

Otvaranjem procedure prijava za nominacije službeno je započelo 27. izdanje Porina putem kojeg će glazbena struka i ovaj put nagraditi izvrsnost unutar domaćeg glazbenog stvaralaštva.

Prijave izdanja za ukupno 37 kategorija trajat će do 22. studenog, a odnose se na radove objavljene u izbornoj godini zaključno s 30.11.2019. Iznimno, radove koji budu objavljeni između 23. i 30. studenog, ako ne budu unaprijed prijavljeni putem aplikacije, bit će moguće prijaviti do 4. prosincputem formulara koji će se moći zatražiti na e-mail adresi  porin@porin.info 

Ako postoji interes kandidata da rad objavljen u 12. mjesecu tekuće godine uđe u konkurenciju, prijava će biti prihvaćena, ali onda ne ulazi u konkurenciju iduće izborne godine. U takvom slučaju, radovi objavljeni u 12. mjesecu 2019. godine mogu se prijaviti do 3. siječnja 2020. godine također putem formulara.

Sve detaljne informacije o izmjenama unutar kategorija dostupne su u Pravilniku koji je objavljen na službenim stranicama Porina.

Kategorija„Najbolji album za djecu“ održava se bijenalno pa se ove godine za navedenu kategoriju mogu prijaviti izdanja iz 2018. i 2019. godine.

U svim kategorijama, osim “Albuma godine”, mogu se prijaviti albumi koji imaju 51% materijala iz zadnje 2 godine, izborne i prethodne, s tim da sve snimke moraju biti prvi put objavljene na albumu, a prethodno mogu biti objavljene samo kao singlovi ili kao dio kompilacije raznih izvođača. Dodatno, takav album mora biti objavljen u fizičkom obliku i adekvatno opremljen.

Za Porin se mogu prijavljivati i izdanja koja su objavljena digitalno, pod uvjetom da je snimka u legalnoj distribuciji te da zadovoljava minimalne profesionalne produkcijske standarde. 

Uz diskografske kuće, snimke i izdanja i dalje mogu prijavljivati autori, izvođači, novinari i glazbene institucije te svi zainteresirani građani RH, čime su u proces uključeni svi dionici hrvatske glazbe