NAJAVLJENA OVOGODIŠNJA KUTIJA ŠIBICA

U petak je u Domu sportova najavljeno 49. izdanje Malonogometnog turnira Kutija šibica 2019. powered by Coca-Cola. Turnir su najavili gradonačelnik Milan Bandić, ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima Marinko Tomić ujedno i predsjednik organizacijskog odbora, te veterani brojnih Kutija Anton Samovojska, Krešimir Čivrag i Jerko Leko koji su se s osmijehom prisjetili brojnih dogodovština iz prošlosti turnira.

U ponedjeljak 4. studenoga službeno počinju prijave za 49. po redu izdanje kultnog malonogometnog turnira Kutija šibica 2019. powered by Coca Cola, a turnir će se održati od 23.11. do kraja prosinca dok je službeno izvlačenje parova najavljeno za 15. studenoga.

Uz 49. seniorski turnir igrati će se i 13. veteranski turnir, 4. turnir žena, te 26. Mala Kutija šibica a ukupni je nagradni fond turnira 320.000 kuna.

Među brojnim novostima ovogodišnjeg izdanja naglašen je humatirani karakter turnira koji ove godine pruža podršku Ženskoj sobi – Centru za seksualna prava pod sloganom „crveni karton za seksualno nasilje“. Naime, Ženska soba je jedina specijalizirana organizacija za problematiku seksualnog nasilja u Hrvatskoj. U okviru Ženske sobe djeluje savjetovalište naziva Centar za žrtve seksualnog nasilja u kojem osobe koje su preživjele seksualno nasilje mogu dobiti specijaliziranu, anonimnu i besplatnu pomoć i podršku.

„Mi već 17 godina predano radimo na borbi protiv seksualnog nasilja i ovaj nam je poziv došao kao veliko iznenađenje i zato zahvaljujem na pozivu i iznimno cijenim to što su nam se javili organizatori turira kako bi nas podržali u onom što radimo“, poručila je dr. sc. Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe.

„Meni je Kutija oduvijek predstavljala puno, samo da igram. Naravno da su treneri u dilemama i ne puštaju igrače zbog straha od ozljeda ali ja krećem u trenerske vode i svakako ću riskirati te puštati igrače da igraju Kutiju jer znam koliki je to gušt“, rekao je Jerko Leko potvrdivši da s ekipom stiže na Kutiju i ove godine.

Gradonačelnik Milan Bandić je preporučio organizatorima da izjednače nagradni fond za veteranski i ženski dio turnira te je obećao kako će Grad Zagreb donirati Ženskoj sobi onoliko koliko će biti prikupljeno tijekom finala turnira.

Cijena pojedinačne karte iznosi 10 kuna za sve utakmice a moguće je kupiti i paket ulaznica za četvrtfinale, polufinale i finale po cijeni od 50 kuna. Utakmice se igraju u dvojci Doma sportova, te u dvoranama Trnsko, Peščenica i Dubrava, seniorski i veteranski turnir se igraju loptom veličine broj 5 dok se turnir žena igra s loptom veličine 4. Kotizacije za prijave na turnir su ostale iste kao i prošle godine što znači 1000 kuna za seniore i veterane te 200 kuna za žensku Kutiju, a prijave će biti moguće od 4. do 11.11. na web stranici www.kutija-sibica.hr, putem linka na web stranici Sportskih novosti te direktno u Domu sportova.

ŽELJKO KRZNARIĆ