GRADONAČELNIKOVA PORUKA U POVODU BLAGDANA SVIH SVETIH

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

blagdan Svih svetih tradicionalno obilježavamo  posjetima  posljednjim počivalištima  svojih najmilijih. Sa željom da taj blagdan, kao i uvijek, obilježimo s punim dostojanstvom, i ovoga 1. studenoga osigurali smo besplatan prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama koje će prometovati prema većim gradskim grobljima:

Kaptol – Mirogoj,

Kaptol – Mirogoj – Krematorij,

Kvaternikov trg – Srebrnjak,

Dubrava – Miroševec,

Dubec – Markovo Polje,

Već od subote, 26. listopada, sve do blagdana Svih svetih, kao i na Dušni dan, pratit će se prometna potražnja na linijama čije trase prolaze uz veća gradska groblja te će se prema potrebi uključivati u promet i dodatni prijevozni kapaciteti.

Za groblje Mirogoj i Krematorij će na blagdan Svih svetih autobusi na izvanrednim linijama  voziti od 8 do 21 sat, a za Miroševec i Markovo Polje od 8 do 20 sati.

Autobusi će od Kvaternikovog trga prema Srebrnjaku voziti od 8 do 21 sat.

Sva će gradska groblja u petak, 1. i subotu 2. studenoga, biti otvorena do ponoći.

U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, taksi-vozilima, vozilima osoba s invaliditetom na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

S detaljnim pregledom prometne regulacije možete se upoznati na internetskim stranicama www.zagreb.hr,i www.gradskagroblja.hr/ ili pozivom na broj 072 500 400. Aktualnosti o izvanrednoj organizaciji prijevoza putnika prema gradskim grobljima dostupne su i na internetskoj stranici www.zet.hr.

U želji da dani kada se s pijetetom prisjećamo naših najmilijih proteknu kako i priliči našem gradu, molim vas, dragi sugrađani, da njihova posljednja počivališta pohodite organiziranim linijama javnog prijevoza.

ŽELJKO KRZNARIĆ