Dani hrane i tradicijskih proizvoda

U subotu je otvorena manifestacija “Dani hrane i tradicijskih proizvoda “, koja se ovog vikenda održava na središnjem gradskom trgu, koju zajednički organiziraju grad Zagreb i Zagrebačka županija.

Mi formalno imamo administrativne granice, no sve što se radi na njivama između Grada Zagreba i Zagrebačke županije nema barijera, rekao je gradonačelnik Milan Bandić te pozvao građane i goste našeg grada da posjete sajam i kupnjom poljoprivrednih i tradicijskih proizvoda podrže lokalne proizvođače.

U pratnji župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, gradonačelnik je obišao štandove na kojima su ove godine u ponudi voće i voćne prerađevine, povrće i prerađevine od povrća, vino, rakije, likeri, sirevi, suhomesnati proizvodi, kruh i kolači, med i pčelinji proizvodi, ljekovito i začinsko bilje, tradicijski proizvodi.

Preko stotinu proizvođača, od čega 32 OPG-a s područja Grada Zagreba, ponudit će proizvode na ovogodišnjem izdanju sajma koji 17. put zajednički organiziraju Grad Zagreb i Zagrebačka županija. U sklopu manifestacije izložena je i bundeva teška 580 kg, koja dolazi iz Općine Tovarnik.

ŽELJKO KRZNARIĆ