DAN RUŽIČASTE VRPCE

Javnozdravstvena manifestacija Dan ružičaste vrpce, koja se obilježava 20. godinu za redom, započela je u subotu ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta odakle je povorka sjećanja na sve preminule od raka dojke i one koji se bore s tom zloćudnom bolesti krenula Masarykovom ulicom do Trga Petra Preradovića. 

Organizator ove akcije je Hrvatski forum za borbu protiv raka dojke – Europa Donna Hrvatska,  koji kao dio europske koalicije radi na podizanju svijesti žena o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje, optimalno liječenje, medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju, palijativnu skrb kao i na povećanju sredstava za istraživanje same bolesti u Hrvatskoj.

Šetnji se do Cvjetnog trga pridružila i zamjenica gradonačelnika Olivera Majić, a na Cvjetnom je trgu pušteno u zrak tristotinjak ružičastih balona.
Briga o zdravlju je kompleksan proces kojem treba cjelovito pristupiti, od informiranja, prevencija i senzibiliziranja pa sve do konkretnog liječenja i savjetovanja, rekla je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić dodavši kako Zdravlje ljudi nadmašuje sva dobra i Grad Zagreb će uvijek podržati ovakve akcije. 

ŽELJKO KRZNARIĆ

Dan ružičaste vrpce u Hrvatskoj uvijek se obilježava prve subote u mjesecu listopadu koji je posvećen borbi protiv raka dojke.