Dumovec:Sve veći broj udomljavanja pasa govori o razvoju društva

Dio slavne zagrebačke špice ove se subote preselio u Dumovec zahvaljujući akciji Udomljavanje je fora.

Pod motom „Upoznaj me u Dumovcu!“ akcija je upozorila na velik broj različitih pasa koji u Skloništu za nezbrinute životinje čekaju udomljenje, ali je otkrila i trend da sve više Zagrepčana upravo na taj način dolazi do kućnog ljubimca.

U protekla tri mjeseca iz Dumovca je udomljeno 230 pasa, a kolovoz je sa 107 udomljenih pasa postao mjesec rekordan po broju udomljenja iz Skloništa.

„Činjenica je to koja govori da naše društvo postaje sve bolje! Njegova se kvaliteta očituje u odnosu prema najslabijima, a uz ranjive skupine ljudi to su svakako i napušteni kućni ljubimci. Od Skloništa očekujem nastavak predanog rada, a od građana da uspijemo u dugogodišnjoj želji – barem na jedan dan isprazniti Sklonište“, kazao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Pohvalio je mnogobrojne aktivnosti Skloništa na udomljavanju pasa, ali i zahvalio medijima jer izvješćujući o njima doprinose udomljavanju.

„Preseljenjem akcije Udomljavanje je fora s Trga bana Jelačića u Dumovec građane želimo približiti našim psima. Naime, nema promidžbenog alata jačeg od susreta uživo s našim psima. Njihov pogled ono je što vas najsnažnije može motivirati da upravo ovdje steknete novog najboljeg prijatelja“, rekao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

U Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba trenutačno je 26 crnih pasa među kojima je 10 štenaca. Desetogodišnji Medo, najstariji crni pas iz Dumovca, upravo odlazi u novi dom, a rekorder po duljini boravka u Skloništu je Korly. Tamo je već godinu i pol. Iako mu se boravak na adresi koja je trebala biti privremena, oduljio, u Dumovcu vjeruju kako će Korly ovaj Božić dočekati u novom domu.

Rujanska se akcija Udomljavanje je fora naslonila na kampanju Samo tvoj.

Akciju su organizirali Grad Zagreb i Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba u suradnji s udrugama Noina arka i Indigo.

ŽELJKO KRZNARIĆ