Izložba „BIG BERRY – BB Art colony, Nina Urh – Luxury of Freedom“ u MSU

ZAGREB – U srijedu, 2. 10. 2019. u 17 sati, u Otvorenoj galeriji Muzeja suvremene umjetnosti biti će predstavljen jedinstven spoj street art umjetnosti, prirode i turizma nastalog u sklopu projekta „BIG BERRY – BB Art colony“. 

Na izložbi će biti prikazani radovi Ninja Tigera, Ines Milčić – Pekmezmed, Jadranke Lacković – ojoMAGico, Cristine Ramirez Bueno, Sanje Stojković, Rine Barbarić – malac & smola, Nine Urh i Maje Biondić, nastali 2018. te radovi: Taje Sever – Kukamkuro, Marka Ropa, Teje Kleč – Teje Ideje, Anje Polh Kralj, Dejana Kralja, Nastje Mezek, Tee Jurišić – KVAR illustration, Mete Wraber i Monike Lang, nastali 2019.

BB Nina Urh, – Luxury of Freedom / foto: Matko Meštrović

Nina Urh, po obrazovanju krajobrazna arhitektica, po vokaciji ilustratorica i grafička dizajnerica, trenutno djeluje u Ljubljani u području umjetnosti i dizajna na različitim projektima. Njenim stilom, koji je snažno obilježen utjecajem japanskog minimalizma te kubizma, dominira gradnja vizualnog prostora apstraktnim, plošnim oblicima i čistim linijama. Vlastiti stil opisuje kao minimalizam s dozom humora.

Projekt „BB Art colony“ BIG BERRY provodi od 2018. u resortu na rijeci Kupi u Sloveniji. BIG BERRY je brand koji upravlja luksuznim turističkim resortima te proizvodi luksuzne turističke mobilne kućice. Najuspješniji turistički resort, onaj smješten na obali rijeke Kupe u Sloveniji, mjesto je na kojem se kreiraju novi turistički modeli kao i različiti projekti koji se putem franšiza šire diljem svijeta. Jedan od projekata kojim se turistički koncept nadograđuje dodanim vrijednostima jest upravo BB Art colony, čiji će rezultati biti prikazani na izložbi u MSU.

Big berry art colony 2019.

Izložba „BIG BERRY – BB Art colony, Nina Urh – Luxury of Freedom“ gostovat će u Muzeju suvremene umjetnosti od 2. do 27. listopada 2019.  Izložba predstavlja 17 autora i autorica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Španjolske koji su u sklopu projeka „BB Art colony“ izradili mural te tako stvorili ulicu umjetnosti usred prirode. U sklopu izložbe bit će prezentiran rad slovenske autorice Nine Urh, nastao 2018. na temu „Luxury of Freedom/Luksuz slobode“. Radovi ostalih autora i autorica bit će predstavljeni projekcijom fotografija, dok će informacije o projektu i autorima/autoricama biti dostupni u katalogu projekta „BB Mural book“.

Izložba će biti otvorena do 27.10.2019.

Fotografije: izvor MSU