OTVORENI NOVI PROSTOR CENTRA GOLJAK

 

Centar Goljak pruža podršku učenicima, roditeljima, učiteljima i školama koje uključuju učenike s motoričkim teškoćama i kroničnim bolestima u redovite programe odgoja i obrazovanja kroz mobilni stručni tim koji provodi savjetodavnu pomoć i edukaciju, a u petak je otvoren novi prostor na Zavrtnici.

Gradonačelnik Milan Bandić je čestitaosvima na otvaranju novih prostorija te tom prilikom naglasio kako grad prepoznaje potrebe svojih stanovnika posebno djece s posebnim potrebama,.
Centar Goljak je jedinstvena ustanova u Hrvatskoj koja radi na tri lokacije. Svladavanje tri nastavna plana te izrazito ograničeni prostorni uvjeti iznimno otežavaju rad s djecom koja trebaju pomoć stručnjaka. Uvjeren sam da će za ovih 29 učenika, od ukupno 108 učenika Centra, rad i bivanje od danas biti ugodnije na novoj lokaciji, rekao je. U blizini rotora smo našli jednu parcelu pa bi, po završetku rotora u Remetincu, tamo trebali napraviti novi Centar Goljak, a onda bi svi bili na jednoj lokaciji, naglasio je gradonačelnik.

Ravnatelj Željko Kranjec je zahvalio gradonačelniku i njegovim suradnicima na dugotrajnoj suradnji i sluhu za potrebe i želje korisnika i djelatnika Centra, te naglasio.

 Dobili smo divnu senzor-motoričku sobu za smirenje djece i opuštanje, dobili smo nove i potpuno opremljene razrede, parkiralište i u potpunosti prilagođene prostorije za djecu s poteškoćama. Omogućili smo našoj djeci da puno lakše komuniciraju te da se bolje razvijaju.   

Novi prostori Centra sadrže poslovne prostore u prizemlju s parkirališnim mjestima u garaži na površini od oko 500 m2. Za opremanje navedenog prostora utrošeno je 470.000,00 kn s PDV-om.

ŽELJKO KRZNARIĆ