SPORTSKA DVORANA OŠ TIN UJEVIĆ

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu učenika, otvorio je jutros novu dograđenu sportsku dvoranu Osnovne škole Tin Ujević

Nakon 74 godina postojanja škole bilo je vrijeme da se napravi nova dvorana za učenike, a na mjestu stare dvorane napraviti ćemo tri nove učionice, rekao je gradonačelnik te dodao da je projektiranje u tijeku. Ulaganje u športsku infrastrukturu je preduvjet za zdravlje naše djece. Ove godine otvorili smo dvije nove škole, napravili četiri nove dvorane te su u tijeku radovi na izgradnji osnovne škole i vrtića u Resniku. Također radimo na projektiranju još četiri škole i tri dvorane.

Radovi na dvorani započeli su u travnju prošle godine, a cilj nam je bio završiti i otvoriti dvoranu do početka nove školske godine, istaknula je ravnateljica Vlatka Mihelić. Slijedeći planovi su nam preuređenje stare dvorane u tri učionice kako bi mogli imati nastavu u jednoj smjeni, a u tijeku je i energetska obnova zgrade.

Osim nove sportske dvorane, u okviru radova napravljena je prostorija za učenike sa senzibilnim i motoričkim poteškoćama, trakt pratećih prostorija s dva kabineta za nastavnike, dva sklopa garderoba sa sanitarijama, spremište za sprave i plinska kotlovnica. Izgrađeno je, također, vanjsko rukometno i košarkaško igrališta te parkiralište.

ŽELJKO KRZNARIĆ