VUKOVI S TUŠKANCA

Vukovi s Tuškanca naziv je izložbe koju su zajednički organizirali Zagrebparking i Košarkaški klub Cibona na platou javne garaže Tuškanac. Upravo na tom mjestu je bilo košarkaško igralište na kojem je igrala Lokomotiva koja je kasnije postala Cibona.

Radi se o izložbi od 58 fotografija snimljenih na Tuškancu, Fotografije iz bogate povijesti Kluba postavljene su u stubištu garaže, dajući ovoj, po mnogima najljepšoj garaži u gradu, dodatnu atrakciju.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo da je Cibona u svojoj dugoj povijesti ostvarila brojne vrhunske rezultate, postala simbolom Zagreba i iznjedrila svjetski poznate košarkaše. Cibona je jedan od najtrofejnijih klubova u Hrvatskoj, osvojila je 35 trofeja u zemlji i na međunarodnim natjecanjima. Cibona je dala čak tri člana koji su primljeni u košarkašku Kuću slavnih, Mirko Novosel kao trener te Dražen Petrović i Krešimir Čosić kao igrači. Rijetki su sportski klubovi u svijetu koji se mogu pohvaliti ovako bogatom prošlošću, rekao je gradonačelnik. Dodao je da će Grad Zagreb i nadalje pomagati Ciboni da ponovno doživi staru slavu jer, kako je rekao, obveza Grada je da Cibonu jačamo te da taj simbol Zagreba i Hrvatske očuvamo za buduće generacije.

Uz gradonačelnika i njegove suradnike, otvorenju izložbe prisustvovali su Domagoj Čavlović, direktor KK Cibona, Ivan Velić, trener prve momčadi, košarkaši KK Cibone i legende Kluba Mirko Novosel i Mihovil Nakić.

ŽELJKO KRZNARIĆ