PONEDJELJAK – DAN ZA BACANJE KUGLE U SKLOPU HANŽEKA

Dan prije 5. Memorijala Ivana Ivančića pokraj zagrebačkih fontana, natjecanje najboljih svjetskih bacača kugle za ponedjeljak najavile su najveće kuglaške zvijezde.

Stipe Žunić, inače osvajač bronce na prošlom Svjetskom prvenstvu u Londonu će zbog ozljede propustiti Hanžek, no u ponedjeljak će na fontanama biti u ulozi TV-komentatora.

„Neće me biti s ovim veličanstvenim bacačima. Trudit ću se profesionalno prokomentirati njihove nastupe, a ono što očekujem su daleki hici i fantastično natjecanje kao što je svake godine. Imao sada i Filipa koji je ove godine jako dobar i tradicija hrvatske kugle u svjetskom vrhu se nastavlja. Baš sam uzbuđen da vidim kako će to sve sutra izgledati“ kaže Žunić.

Ove godine Stipi je hrvatski rekord sa sjajnih 21.84 preoteo Filip Mihaljević, trenutačno deveti kuglaš svijeta.

„Dolazim u dobroj formi, Varaždin 21.03, Pariz 21.22. Vratio sam se punom treningu nakon male ozljede leđa, pa sutra očekujem dobar rezultat. Nadam se opet hicima preko 21 metar i nadam se da ću nastaviti dizati formu do Svjetskog prvenstva u Dohi“, najavio je svoj nastup naš najbolji bacač kugle.

Joe Kovacs je posljednjih godina najveći kolekcionar odličja na velikim natjecanjima. Ima zlato sa SP u Pekingu te srebro s OI u Rio de Janeiru i SP u Londonu. Nema još, međutim, pobjedu u Zagrebu.

„Uvijek sam jako uzbuđen kad sam ovdje, ovo mi je jedan od omiljenih mitinga, uvijek je ovdje prekrasno. I ove godine je konkurencija iznimno jaka i svi smo u dobroj formi. Bit će to jako dobro i jako zabavno natjecanje. Veselim što će Stipe biti TV-komentator, zanima me što će govoriti o nama. Što se tiče one linije od 22 metra, nadam se da ju neće prebaciti samo jedan bacač nego više nas i nadam se da će sljedeće godine organizatori morati postaviti liniju na 23 metra“, kaže Kovacs.

Osim što je aktualni svjetski prvak, Tom Walsh je i trostruki pobjednik natjecanja na fontanama.

„U čemu je čar ovog natjecanja? U ćevapima i pivu, ha, ha. Šalim se naravno. Uvijek je fantastično doći u Zagreb i sresti stare prijatelje Stipu i Filipa. Stvarno obožavam doći ovdje. Ovo je možda i najbolje ulično natjecanje na svijetu. Uvijek napravimo sjajan šou i atmosfera je fantastična. Mislim da će sutra biti više hitaca preko 22 metra, ali mislim i hitac preko 22 metra neće automatski jamčiti pobjedu. Bit će to jako teško natjecanje, ali ja volim izazove“, rekao je Walsh najavljujući uistinu spektakularno natjecanje.

To je ujedno poziv svim ljubiteljima atletike da dođu na fontane i uživaju u svjetskim zvijezdama bacanja kugle.

ŽELJKO KRZNARIĆ