Allons à Le Grič ce soir, ma chérie

Autor: Aleksandar Olujić
Fotografije: Roko Bahat (izvor: Mali plac)

„Ti si zadnji romantik na ovom svijetu…“, jednom davno pjevao je Željko Bebek, ali srećom nije bio u pravu. Osoba kojoj su bile upućene ove riječi nije bila posljednji romantik na svijetu i romantika nije umrla u prašini na nekoj polici za knjige.

No što je u stvari romantika? Moram priznati kako meni odmah kroz glavu prolete slike Caspara Davida Friedricha, lord Byron, Goetheove Patnje mladog Werthera, onaj čuveni plavi cvijet, a između njih se provlače večera uz svijeće, buketić poljskog cvijeća, rumeno vino u čaši, trenuci u dvoje dok se večernje nebo crveni a gitara tiho pjeva u daljini…

Život modernog čovjeka ispunjen je trkom, terminima, objavama na društvenim mrežama, stajanjem u koloni na semaforima. Došli smo do toga da smo postali obvezom sami sebi. S najdražima u kafiću pijemo espresso dok surfamo po smartphoneu, svatko sa svoje strane stola. Gdje su nestale one čaše koje smo zajedno doticali usnama?

Možda problem leži i u tome što okolina ne motivira onu našu nježniju stranu. Previše je tehnologije i produkata masovne industrijske proizvodnje i u našem svakidašnjem okruženju nedostaje „ono nešto“. E pa, upravo „ono nešto“ trudi se za svoje sugrađane stvoriti „Mali plac“ pretvarajući i ove subote gornjogradski park Grič u romantičnu oazu s pariškim štihom. Pripremili su sve: probrana vina, glazbu, kutke za dvoje… ali, da bi doživljaj bio zaista perfektan fali još samo jedno: Vi!

Ilustracija i dizajn: Klasja&Zita

Ove subote ne propustite zaviriti u skriveni kutak
s romantičnom pričom – Le Grič

Zagreb, 29. kolovoza 2019. – Ove subote, 31. kolovoza, u gornjogradskom parku Grič pronađite skriveni kutak s romantičnom pričom – Le Grič, gdje vas od 19 do 23 sata očekuje malo i intimno događanje, kao stvoreno za lagani romantični izlazak.

U Le Griču tako možete poslušati kako zvuči najljepši zagrebački park – na jednoj od klupica čeka vas pozadinski, gotovo privatni violinski koncert u pratnji gitare. Također, ovdje možete zamijeniti običnu čašu vina neobičnom – onom iskrenom – jer ovaj put uživa se u Iskrenim vinima Matković. A ako ste ljubitelj poezije, ispod svijećnjaka ispisani su fragmenti nekih od najljepših pjesama iz odabranih izdanja Frakture.

Prošećite romantičnom stranom Zagreba i podsjetite se da izlazak u park može biti “fin”!

Le Grič organizira poznata mobilna tržnica lokalnih organskih proizvoda Mali plac, koja stoji iza organizacije popularnog Malog piknika. Ulaz je slobodan, a događanje podržava Turistička zajednica Grada Zagreba.