Gradonačelniku Bandiću uručeno najviše biskupijsko priznanje Željezanske biskupije i Gradiščanskih Hrvata Gradišćanskih Hrvat

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić posjetio je grad Mariazzel u Austriji gdje je, na poziv željezanskog biskupa dr. Egidija Živkovića, 24. i 25. kolovoza sudjelovao na tradicionalnom godišnjem hodočašću Gradišćanskih Hrvata Austrije, Slovačke i Mađarske u najpoznatijem austrijskom Marijansko svetište koje godišnje pohodi više od milion ljudi.

Zajedno s brojnim vjernicima, gradonačelnik je u subotu navečer sudjelovao u kilometarskoj procesiji kroz mjesto s upaljenim svijećama i kipom Majke Božje, koja je započela kod Bazilike Mariazell, a u nedjelju ujutro prisustvovao je svetoj misi koju je predvodio željezanski biskup dr. Egidije Živković.

U okviru misnog slavlja, biskup dr. Egidije Živković uručio je gradonačelniku Milanu Bandiću najviše biskupijsko priznanje – orden za osobe koje podupiru kulturni, humanitarni i vjerski život Željezanske biskupije i Gradišćanskih Hrvata, kopiju kipa Gospe od Mariazella te hodočasnički štap.

ŽELJKO KRZNARIĆ