MUZEJ GRADA ZAGREBA

I ovog vrućeg ljeta Muzej grada Zagreba svojim sugrađanima i turistima nudi ciklus likovno-kreativnih radionica u sklopu tematske izložbe Zagreb / Grad. Ljudi. Život.

Izložbom pod nazivom Zagreb / Grad. Ljudi. Život.predstavlja se jedan segment života Zagreba i njegovih stanovnika u izboru likovnih prikaza grada i portreta Zagrepčana iz Zbirke slikarstva Muzeja grada Zagreba koja višestruko svjedoči o kulturno-povijesnoj baštini grada.

Stoga ovog ljeta muzej za svoje posjetitelje organizira mali tečaj crtanja i slikanja u prostoru izložbe Zagreb / Grad. Ljudi. Život.

Radionice su osmišljene tako da se polaznike prvo provede kroz izložbu te im se približe pojedini umjetnici, portretirane osobe, njihove sudbine, povezanost sa slikarom, njihovo dijelovanje u gradu i drugo. Nakon toga uz pomoć voditeljica upoznat će te se s tehnikom izrade portreta. Polaznici radionica obogatit će znanja o kompozicijskim načelima i proporcijama ljudskog lica, te će imati priliku i proširiti znanja o povijesnim razdobljima u likovnoj umjetnosti.

Period održavanja radionica: od 30. srpnja do 14. kolovoza (tri puta tjedno, utorkom, srijedom i četvrtkom u razdoblju od 17.30 do 19 sati).

Vrijeme trajanja radionice: 90 minuta

Radionicu će voditi:Romana Nikolić, magistra edukacije likovne kulture i Marija Sabolić, muzejska pedagoginja

Radionica je namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima te odraslim osobama.
Radionica se naplaćuje jednom ulaznicom bez obzira na broj dolazaka: učenici, studenti i umirovljenici 20 kuna, odrasli 30 kuna, a obiteljska 50 kuna.

ŽELJKO KRZNARIĆ