SERVISNI RADOVI NA ZAGREBAČKIM BAZENIMA

Kako bi Zagrepčani i Zagrepčanke mogli nesmetano i sigurno uživati na gradskim bazenima i rashladiti se od rekordnih temperatura na gradskim bazenima pod ravnanjem ustanove Upravljanje sportskim objektima i ove godine se vrše redoviti servisni radovi. Riječ je o servisima unutarnjih bazena dok su vanjski bazeni i dalje na raspolaganju svim korisnicima,  a kao i svih sezona do sada prilikom slaganja rasporeda servisa bazena vodilo se računa o tome da korisnici ne budu zakinuti te će u vrijeme radova na nekom bazenu ostali bazeni biti otvoreni za korisnike.

Servisi unutarnjih gradskih bazena se rade u ljeto s obzirom da bazeni početkom školske godine kreću sa  punim programom javnih potreba (plivanje, vaterpolo, skokovi, sinkro plivanje, ronjenje, sportska rekreacija, školski sportski programi, triatlon, te sportovi osoba s invaliditetom), a tijekom ljeta svi sportski klubovi, školski programi i udruge odlaze na zasluženi odmor dok se državna i međunarodna natjecanja u ljetnim mjesecima organiziraju u vanjskim bazenima.

Servisni radovi se provode u slijedećim terminima:

SRC Šalata – servis odrađen prije početka sezone, a bazen je otvoren 03.06.2019.

Sportski park Mladost – servis vanjskog bazena je odrađen prije početka sezone i bazen krenuo s radom 15.06. a unutarnji bazen ide u servis od 01. do 31.08.

Zimsko plivalište Mladost – 29.07. – 16.08.

Bazeni Utrina – 19.08. – 01.09.

Bazen Iver – 05.08. – 19.08

BK Svetice –  30.07 – 01.10.

Bazen Jelkovec -15.07. – 28.07.

Radovi koji se izvode u sklopu redovnoga servisa odnose se na čišćenje cijeloga protočnog sustava, hiperkloriranje bazena, ispiranje filtera na kupalištima, generalno čišćenje popratnih prostorija i njihovo dezinficiranje, zamjenu dotrajalih dijelova, hiperkloriranje cijelog sustava u strojarnici, čišćenje i hiperkloriranje kompenzacijskih šahtova, te na eventulane građevinske popravke, soboslikarske radove i drugo.

Uz dio obveznih radova prema Pravilniku, u vrijeme servisa kupališta odvijaju se godišnji servisi rasvjete bazena, eventualni građevinski popravci, soboslikarski radovi i sl

ŽELJKO KRZNARIĆ