Zlatko Vitez, Nino Škrabe i Zoran Mužić

 

 

 

Autor Nino Škrabe i redatelj Zoran Mužić
Davor Svedružić, Zlatko Vitez i Nino Škrabe

Od 10.srpnja pa sve do 31.kolovoza svakog dana osim nedjeljom i ponedjeljkom Histrioni će vladati Opatovinom, svojom ljetnom pozornicom. Ovoga ljeta Zagrepčani a i gosti grada moći će uživati u crno humornoj komediji “Fine strine s Opatovine”.

Danas je u Histrionskom domu tim povodom održana tiskovna konferencija na kojoj su uz ravnatelja Histriona Zlatka Viteza sudjelovali autor predstave Nino Škrabe, redatelj Zoran Mužić, te glumci Slavica Knežević, Ankica Dobrić, Damir Lončar, Davor Svedružić, Žarko Savić i Andrej Dojkić.

Nino Škrabe i u Finim strinama, kao i u svojim dosadašnjim histrionskim hitovima (Ljubica, Idu svati, Muke po Iveku, U Plavom podrumu, Francekova teta), ideje izvornog djela majstorski prenosi u današnju hrvatsku društvenu i vremensku situaciju i prilagođava ga našem mentalitetu i jeziku. Njegovi su junaci ljudi koji nas okružuju i koje svakodnevno susrećemo, ali ih on suptilno stavlja pod svoju ironijsku, grotesknu i parodijsku lupu. Ovaj puta njegove su humorističke bodlje ponajviše usmjerene prema junacima crnih kronika čiji doživljaji i fotografije danas zauzimaju gotovo sve novinske rubrike, od prve do zadnje stranice, od politike do sporta.

Sudeći po svemu Opatovina će i u ovom 34. Histrionskom ljetu odzvanjati smijehom i dobrim vibracijama.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here