PLINARSKO NASELJE OTIŠLO U POVIJEST

rušenje objekata u tom naselju Gradu Zagrebu naloženo još 8.3.1991. a rušenje je dovršeno ove subote.

Nažalost rušenje objekata godinama je odgađano zbog činjenice da su bili kontinuirano bespravno zaposjednuti od strane socijalno ugroženih osoba. Grad Zagreb je tijekom proteklih više od 20 godina pokušavao riješiti problem Plinarskog naselja, prije svega dodijelivši 69 stanova osobama koje su imale valjanu dokumentaciju o korištenju objekata i 10 stanova osobama koje su ispunjavale uvjete za stambeno zbrinjavanje. Dakle, iako je Grad sustavno dodjeljivao stanove, preseljavao korisnike i onesposobio prazne objekte iste su novi bespravni korisnici obnavljali i zaposjedali obrazlažući to nemogućnošću pronalaska drugog smještaja.

S obzirom da je Grad Zagreb postupajući po Odluci o najmu stanova korisnicima navedenih objekata osigurao stambeno zbrinjavanje u gradskim stanovima stekli su se uvjeti za provođenje navedenih rješenja o rušenju,naglasio je gradonačelnik Milan Bandić koji je u subotu obišao ovaj prostor.

Predsjednik romske nacionalne manjine Zagreba Raman Fazilievski je izrazio zadovoljstvo sa stambenim rješavanjem Roma iz Plinarskog naselj i zahvalio gradu što je omogućio useljenje u zgradu u Pteruševu. Tamo će imati daleko bolje uvjete za život.

ŽELJKO KRZNARIĆ