Tom Jones večeras u Dubrovniku

Fotografije: Lily Laum

Večeras će dubrovačka čeljad i njihovi gosti imati priliku uživati u jednoj pravoj glazbenoj poslastici, koncertu legendarnog Toma Jonesa.

Nagledao se Dubrovnik svjetskih zvijezda, bilo iz show businessa, kulture, politike, sporta ili svjetskog businessa, i naslušali su se Dubrovčani svakojakih koncerata i nastupa glazbenika iz cijelog svijeta, no ovaj večerašnji je u svakom pogledu poseban. Usred grada, ispred katedrale, večeras će tisuću sretnika koji su na vrijeme osigurali karte imati priliku uživo vidjeti jednu pjevačku legendu. Namjerno kažem „vidjeti“ pošto vjerujem kako će Sir Toma Jonesa noćas čuti cijeli Dubrovnik.

Glazbena legenda, koja inače puni glazbene arene širom svijeta, održati će ekskluzivan koncert pred (za njega) vrlo skromnim brojem gledatelja, ali u jednom u svakom pogledu izuzetnom okruženju pod vedrim nebom ispred Dubrovačke katedrale. Iz Javne ustanove „Dubrovačke ljetne igre“ obavještavaju da će večeras radi koncerta biti ograničeno kretanje građana kada se neće moći prolaziti dijelom ulica unutar povijesne jezgre grada: prilaz ulici Pred Dvorom iz smjera Peskarije (Vrata od Ponte), Držićeve poljane, Bunićeve poljane, Gundulićeve poljane, Ulice Cvijete Zuzorić iz smjera Straduna, sve u vremenu od 16 do 24 sata. Posjetiteljima koncerta s kupljenim sjedećim mjestima bit će omogućena dva ulaza: prvi ulaz između Gradske kavane i crkve sv. Vlaha te drugi na kraju Ulice od Puča, kraj Gundulićeve poljane.

Pripreme za koncert su počele još jučer. Naša dubrovačka dopisnica Lily Laum javlja da su sinoć brojni znatiželjnici promatrali kako dobro uigrano osoblje ispred katedrale u vrlo kratkom roku istovara opremu s kamiona i postavlja binu. Trg, koji je bio osvijetljen posebnom rasvjetom, noćas je bio prava meka za turiste koji su se fotografirali i raspitivali mogu li se ikako domoći ulaznica. Vlasnik restorana smještenog u blizini pozornice rekao je našoj dopisnici kako ga je barem tisuću ljudi pitalo mogu li rezervirati stol za večeras, što naravno nije moguće pošto svi objekti zatvaraju danas u 16,00 sati.

Nema sumnje kako je ovaj koncert svjetskog mega stara Sir Toma Jonesa spektakularan uvod u jubilarne 70. Dubrovačke ljetne igre.