Ljetni kamp ‘Napravi scenu u MSU!’

Ljetni kamp

Napravi scenu u MSU!

 

MSU, ponedjeljak, 1. 7. – petak, 5. 7. 2019., 9.00 – 17.00 sati

završno druženje: Školica, subota, 6. 7. 2019. u 11.00 sati

Muzej suvremene umjetnosti organizira ljetni kamp pod nazivom Napravi scenu u MSU!

Program uključuje yogu, likovne radionice kaširanja, dramske i plesne radionice, vodstva po stalnom postavu i aktualnim izložbama MSU, te zabavni program.

 

O voditeljima:

Radionicu Yoge  vodi Koraljka Šiletić, licencirana učiteljica Yoge i suosnivačica Zen yoga centra u Zagrebu. Uz jutarnju yogu razbudit ćemo i aktivirati tijelo kako bi bili spremni za sve aktivnosti koje nas čekaju!

Dunja Martić Štefan, kustosica i voditeljica Odjela za pedagošku djelatnost MSU-a,  vodi likovno edukativnu radionicu izrade scenografije od novinskog papira i kartona tehnikom kaširanja. Kaširanje je tehnika modeliranja papira namočenog u ljepilo.

Tena Pataky, mlada je kazališna i filmska glumica koja će voditi dvije dramske radionice. Na radionicama će se polaznici upoznati s osnovama dramske umjetnosti s naglaskom na scensku glumu i improvizaciju. Polaznici će kroz razne dramske igre i vježbe razvijati osnovne scenske alate; maštu, koncentraciju i glumački partnerski odnos. Poticajan i zabavan grupni pristup omogućit će svima da opušteno istražuju svoje scenske mogućnosti i kreiraju jednostavna dramska uprizorenja.

Žak Valenta je plesač, koreograf i kazališni pedagog  koji će voditi tri plesne radionice u kojima ćemo se posvetiti boljem upoznavanju vlastitog tijela i pokreta.

Carsten Höller ‘Dvostruki tobogan’ / foto: Z. Turkulin

Uz radionice polaznici će imati priliku bolje upoznati prostor muzeja, naučiti nešto više o samoj zgradi i umjetničkom blagu koje se u njemu nalazi. Posjetiti ćemo stalni postav i izložbe poznatog njemačkog umjetnika Sigmara Polkea, te se upoznati s „Lutajućim krajolikom“ na izložbi Mirjane Vodopije. Neizostavno je naravno spuštanje  Dvostrukim toboganom  Carstena Höllera.

Cijena kampa je 800.00 kn po djetetu a u cijenu je uključena užina i ručak.

Završno druženje predviđeno je u subotu 6. Lipnja u 11 sati u Dvorani Školica – MSU.

Prijaviti se možete na Prijave ili na edukacija@msu.hr

Požurite!