Samo ona šuti

Rasna grla se najavila,
utrka se sprema
Samo ona šuti.
Jer jednog lijepog i sunčanog
dana još nema…

Da li joj je mutna sfera
borba protiv karaktera
ili ju možda brine
stav Markovog trga s visine.

Ili opstrukcija unutar stranke
gdje su joj strune tanke,
a iza leđa joj već netko pjeva
dok suport nezainteresirano zijeva.

Jedan bi se igrao ognjem i mačem
vječna mu inspiracija,
nezajažljiva i ambrozijalna korupcija.

A on bio bio tri u jedan,
neopisivo hvale vrijedan….

Započeh kolumnu pjesmom, a onda se sjetim i Olivera Mandića i one njegove Smijem se, a plakao bih…

Evo sve ide svojim tijekom. Nakon EU izbora, dolaze nam Izbori za Predsjednika države , a za utrku se prijavio i onaj koji reče da je ista slučajna. Nema veze. Ima on svoju bazu, svoj karakter i čvrstinu. Nema veze što je većinu izbora izgubio, nije izgubio karakter. Ako ga nije malo modificirao nastavit će u istom tonu.

HDZ-u čudno više što ona čeka s nominacijom pa je premijer poziva i obećaje podršku, bar sa svoje strane, a u ime HDZ-a, ali nije siguran da li mu unutar stranke netko rovari i kuje.

Ona, ako se oglasi kao kandidat može očekivati frontalni sukob s kandidatom SDP-a, i ne sumnjam da će njome pomesti pod u direktnom srazu, ali ona ima i nekog tko joj radi iza leđa i pjevuši, a plješću mu oni domoljubci koji naglašeno desnom rukom lijevu tuku.

Ako je stranka bila spremna platiti nekom drugom pjevaču samo da ne pjeva za protustranku, onda je sad prava prilika da novom pjevaču plate da šuti i ne pjevuši javno nego ostane u kupaoni i na pokojoj estradnoj pozornici, da ne ukrade glasove i digne Zorana, da ih pomete u prvom krugu. Brat-bratu vrijedi 2 mil. eura. Da pjeva 50 godina pitanje dal bi toliko zaradio.

A sudac? Jebiga. Sanader bi rekao da ne zna jel bi piškio ili kakio. Dobro, ako kuži to na populistički način pa osvaja i glasove polupismenih i ugroženih, ali ako stvarno misli nešto napraviti onda nema što tražiti na poziciji predsjednika države. Fikus može biti i doma.

Možda se jave i neki novi klinci, zašto ne. Kamen temeljac Živog zida možda pokupi neke glasove, ali osim fejsa više nema suport ŽZ, a na terenu još ne igraju njegovi igrači. Bit će teško i preteško preko 10%.

Bit će zanimljivo do kraja godine pratiti ta prepucavanja i podjebavanja. Samo da sezona još ne podbaci i da nam BDP poraste bar malo i svi sretni i veseli, a nešto će slati iz inozemstva i ovi novi koji nas napuste.

Sreća da građani EU mogu od Nove godine kupovati naše kuće i polja pa će i tu pasti neka pinka, tak svejedno tko bu predsjednik preostalim Hrvatima, manjinama i doseljenicima…

ZA ZG KULT M STRIŽAK