ZOOLOŠKI VRT PROSLAVIO ROĐENDAN

Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta

Svečano i veselo bilo je u subotu u Zoološkom vrtu koji je proslavio svoj 94. rođendan.

U suradnji s Parkom Maksimir nastavljamo modernizaciju. U sklopu projekta Prozori u prirodu obnavljaju se maksimirska jezera. Uskoro kreću radovi na novoj nastambi za vukove, a nakon toga na red dolaze one za risa, medvjeda i dabra. Paralelno projektiramo nastambu za žirafe. Početak njezine gradnje ovisi o završetku nastambe za vukove te prilaznih cesta“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba.

Damir Skok istaknuo je kako Zoološki vrt grada Zagreba sustavno surađuje sa znanstvenicima, ali je otvoren i za suradnje s glazbenicima i sportašima. Naime, želja je Vrta poruku o važnosti zaštite životinjskog svijeta prenijeti do što šireg kruga ljudi.

Čestitati rođendan dođao je i gradonačelnik Milan Bandić koji je rekao: kazao je gradonačelnik Bandić.

Godina mu je devedeset i četiri, ali jači je nego ikada! Ovdje se djeca susreću sa životinjama, uče o njima i njihovoj zaštiti. Nije isto učiti o životinjama putem televizije i uživo. U ovome drugome je Zoološki vrt nezamjenjiv. Zbog toga je u proteklih pet, šest godina u Zoološki vrt uloženo oko 60 milijuna kuna, dijelom vlastitih, a dijelom sredstava EU fondova. Nakon izgradnje nastambe za vukove konačno slijedi povratak žirafe u Zoološki vrt“.

Suvremena zadaća Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba je briga o životinjama, ali i odnosu ljudi prema životinjama. Naslanjajući se na to, za drugu je polovinu mjeseca Damir Skok i gradonačelnik Bandić najavili su otvorenje Spomengaja, groblja za kućne ljubimce kraj skloništa za napuštene životinje u Dumovcu.

ŽELJKO KRZNARIĆ