ZORAN MAMIĆ NOVI SPORTSKI DIREKTOR NK DINAMO

Autor:Željko Krznarić

Prvak Hrvatske u nogometu Dinamo, danas je predstavio novu sportsku strukturu kluba. Nakon tri godine i s nepravomoćnom sudskom presudom na leđima na mjesto sportskog direktora vratio se Zoran Mamić. Direktor omladinske škole će biti Damir Krznar, a direktor vratarske akademije Tomislav Butina.

“Nikad se ne bih vratio da mislim da sam nešto skrivio. Ti procesi će to i pokazati”, poručio je Zoran Mamić, a da li će sudski procesi utjecati na njegov rad, rekao je: “Proces nije ugodan. Mogu odvojiti jedno od drugog. Ne vidim nikakav problem da bih lošije obavljao svoju dužnost. Bit će navijača koji negoduju, bit će i onih neutralnih. Uprava kluba me jako željela, bili su nevjerojatno uporni. Klub je moj život, emocija, obitelj”, dodao je.

Povrat jednog od Mamića sa sudskim opterećenjem prokomentirao je i predsjednik kluba Mirko Barišić: “Što se tiče procesa to su stvari koji idu svojim tokom. Nemoguće je da bi klub bio tako uspješan i svi mi bezgrešni i samo jedan čovjek da je to napravio to nije točno. Rezultati, ne samo sportski, nego i gospodarski, govore suprotno. Sa Zdravkom Mamićem na čelu ljudi koji su u klubu su postigli te rezultate. Čvrsto vjerujem da će istina i pravda doći na svoje. Zdravko je još uvijek član uprave i radi puno. Ja sam ga pozvao prije 17 godina da dođe u Dinamu jer je klubu bio potreban netko tko se razumije i zna. Nitko nije bezgrešan, ali se ne može ovakvim objedama eliminirati njegov rad”.

Predsjednik Barišić je naglasio kako se s gradom vode pregovori oko izgradnje novog stadiona, a da je sigurno jedno kako se neće napuštati Maksimir. Ako bude sve išlo svojim tijekom rješenje će biti ili Svetice i rušenje postojeće stadiona i izgradnja novog.