O knjizi Biserke Blašković „Savršeni put do iscjeljenja“  

 

Čovjekovo srce je poput glazbenog instrumenta

koje čeka trenutak da zatitra, a ljubav je proces

 koji budi tu unutarnju glazbu. Sada je pravi

trenutak, otvorite se i doživite  ljubav.

 

Stari prijatelji uvijek donesu radost kad nas život opet sastavi nakon niza godina. Tako je i s Biserkom Blašković s kojom sam devedestih godina dijelio radijska studija. Da svojim prepričavanjem ne pokvarim dojam zamolio sam je da sama opiše što bi mogli mi sami pronaći u njenoj knjizi i što je s ljubavi koja kao da nedostaje danas na ovom svijetu ili je ne znamo pronaći.

Moja žarka želja bila je u svima probuditi ljubav prema sebi, drugima i svijetu, te potaknuti u ljudima svijest da ljubav počinje od samoga sebe. Ljubav je sama po sebi nagrada jer oblikuje onoga koji voli i koji je voljen. Prihvatila sam vjerovanje da je pronalaženje sreće svrha našega života, te da su sretni ljudi tolerantniji, pozitivniji i ljubazniji. Nošena tom idejom počela sam se baviti pisanjem s namjerom da svoju spoznaju o ljubavi širim  i predajem drugima.

Nakon što sam napisala knjigu „Moć životne energije“ osjećala sam se ispunjeno jer sam uspjela dio sebe i svojih iskustava prenijeti drugima. Iz dana u dan bila sam sve sretnija slušajući moje čitatelje da im je knjiga zanimljiva jer razotkriva neke dileme, daje smjernice, podiže svijest i popravlja kvalitetu života. Mnogi su počeli meditirati, prakticirati tibetanske vježbe pomlađivanja, a neki su promijenili način prehrane. To mi je bila motivacija da i dalje nastavim pisati i poticati u ljudima svjesnost kako nismo samo ovo fizičko tijelo.

U knjizi Savršeni put do iscjeljenja pišem o raznim temama, a glavna tematika je životna energija. Što je životna energija, kako je koristiti na najpozitivniji način, zašto gubimo energiju, kako je obnoviti, zašto dolazi do bolesti i poremećaja, te kako ukloniti nastale probleme. Opisujem poneko iskustvo iz svoje dugogodišnje prakse, rezultate i najčešće boljke s kojima se svi mi susrećemo i objašnjavam kako pronaći najbolji način da umirimo te „duhove“ koji nam remete mir i zdravlje. Dijelim neke od tehnika koje su se pokazale uspješnima kako bismo postigli dugovječnost i vitalnost.

Dosta obrađujem psihosomatski pristup raznim poremećajima i bolestima. Otkrivam put kako uz izazove današnjeg stresnog načina života posvetiti vrijeme sebi i svojoj životnoj energiji.

Sigurna sam da će i u ovoj knjizi svatko pronaći nešto za sebe i okrenuti novu, osvježenu stranicu svog života.

Knjiga „Savršeni put do iscjeljenja“ može se nabaviti u Tisakmedija centrima, a više informacija možete dobiti u Alternativnom centaru „Hareom“, Garićgradska 14, 098 414 749. www.hareom.hr

ŽELJKO KRZNARIĆ