DOJDI OSMAŠ, ZAGREB TE ZOVE

Tradicionalno, danas je Zrinjevac bio prepun osmaša koji su došli pogledati što im nude zagrebačke srednje škole. Svi su marljivo sakupljali prospekte kako bi u miru moli odlučiti u koju školu i koje se zanimanje upisati nakon završetka osnovne škole. Ova je maniestacija tradicionalne i održava se već 16 godina te uveliko pomaže osnovcima u izboru zanimanja.

-Mi smo jedini grad u Hrvatskoj koji održava takvu manifestaciju -rekla nam je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević- i to se pokazalo kako vrlo korisno. Dođe veliki broj učenika osmih razreda koji mogu birati neki od 93 programa koje nudi grad Zagreb, što gimnazijski, strukovni i umjetnički. Ima programa i na stranim jezicima, te programe za učenike sportaše i programe za učenike s određenim poteškoćama.

Sigurno je da ako se izabere pravo zanimanje niti jedan program nije težak, pri čemu je jako važno odvagnuti vlastite sposobnosti. S tim se slažu i budući srednjoškolci s kojima smo razgovarali pa vjerujemo da će svi odabrati ono što žele i u čemu vide svoju budućnost.

ŽELJKO KRZNARIĆ