Still Corners

Britanska dream-pop / synth-pop skupina STILL CORNERS po prvi put će nastupiti u Zagrebu 9.svibnja 2019.godine u 20.30h u klubu Boogaloo.

***Pod utjecajima koji obuhvaćaju bezvremenske eksperimente Vangelisa, ekspanzivne i filmske zvukove Ennia Morriconea i glamurozni synth-pop osamdesetih, Still Corners je projekt koji zajedno realiziraju Greg Hughes i Tessa Murray. Skupina je osnovana ubrzo nakon što je Hughes, kao „emigrant“ iz Amerike, upoznao Tessu na željezničkoj postaji u Londonu.
Still Corners su 2010. godine objavili singl „Don’t Fall in Love / Wish“ za izdavačku kuću Great Pop Supplement uz video spot za pjesmu „Wish“ koji je režirala Lucy Dyson. Činjenica da su u samo jednom danu prodali svih 700 primjeraka, za izdavačku kuću Sub Pop je značila da s njima što prije treba potpisati ugovor. Već sljedeće godine objavljen je njihov prvi album „Creatures of an Hour“. Do trenutka kada je došao na red i njihov drugi album (2013), Still Corners su se odmakli od utjecaja glazbe šezdesetih ka zvuku osamdesetih inspirirani „Avalonom“ Roxy Musica. S albuma „Strange Pleasures“ izdvojili su se singlovi „Fireflies“ koji je Pitchfork prozvao najboljim novim singlom, kao i „The Trip“. Za snimanje trećeg albuma, Greg i Tessa tražili su mir i pronašli su ga na morskoj obali Engleske. Tamna boja mora inspirirala je i naziv ovog izdanja – „Dead Blue“. Album s kojeg se izdvojio singl „Lost Boys“, inspiriran radovima Briana Wilsona, objavili su za vlastitu izdavačku kuću „Wrecking Light“ u rujnu 2016. godine. „Dead Blue“ je bio najviše pozicionirani dream-pop album na „The Line of Best Fit“ te godine.
Njihovo najnovije, četvrto studijsko izdanje objavljeno je prošle godine. „Slow Air“ budi atmosferu po kojoj su Still Corners poznati i nastavlja put kroz „sočno“ i eterično izdanje inspirirano vatrom američkog zapada.

*** Posebni gost ovog koncerta bit će hrvatski kantautor J.R.August, zasigurno jedan od najzanimljivijih predstavnika domaće glazbene scene. Ovaj mladi umjetnik, skladatelj, kantautor i multiinstrumentalist zanosnog i enigmatičnog stila, dolazi iz Zaboka. Privukao je pažnju javnosti 2014. kada ga je nakon objavljivanja pjesme “Man With The Magnificent Mind” primijetio Coldplay uvrstivši ga na listu talentiranih glazbenika. To je ujedno bio i prvi dio njegova konceptualnog projekta, kvadrilogije pod nazivom “Change of Seasons”. Danas iza sebe ima pet EP izdanja: uz “Change of Seasons”, u zadnje četiri godine izdao je “Tea Party With Mr. Death”, “33”, “Tales From the Forest” i “Black Waters”.

Turneja kojom predstavljaju album „Slow Air“ dovest će ih po prvi put i u Zagreb. Sanjajte i vi sa Still Corners, dođite u Boogaloo klub 9.svibnja!