ZEZOSKOP: ‘PLAVUŠA’

0

PLAVUŠA

 

Ima tih situacija kad žena plače, a ti ne znaš zašto. Ili krivo misliš da znaš. Netko kao plače zbog neke tragedije koja je nekog zadesila, a u stvari plače jer se bliži kraj mandata. Taman se uživiš u ulogu i sve ti se posloži, i suradnja sa strankom, i kile, i savjetnici, a onda nekako, iz tko zna kojeg razloga potpora ti baš i ne raste ili čak pada. Pa kako ne bi plakao.

DIALOG:

PLAVUŠA: Pa i Mesić je valjda nekad plakao, Josipović sigurno jest, Tuđman još kad je bio beba, a mi žene imamo pravo plakati, pa i bez razloga, a kamoli s ovako ozbiljnim razlogom kad je karijera u krizi. Mislim, taj lik još službeno nije ni rekao da hoće biti predsjednik države, a već ima potporu glasača, a šta ja…?
Pa narod zbilja nije normalan. Pa ja sam ljepša od njega, i imam manje kila, i bila sam diljem domovine, i nosila sam bijela odijela, kao Maršal i kao Franjo…  Što još da napravim?
Izrekla sam i tu bogohulnu  rečenicu da ZDS nije stari HR pozdrav nego ono što jest. I išla sam i u Jasenovac bez svih, i bila sam u Americi pred Bijelom kućom i ljubila sam dečke, kockaste i vatrene. Pa zašto? Pa kako? To se samo meni može dogoditi.
Jel’ se sjeća netko još Glogoškog i Klema i šatoraša? Pa bila sam uz njih kad smo rušili komunjare, i bila sam s Bunjancem i Maminjom, sve sam pozvala na inauguraciju. Svi su mi  bili dobrodošli, a gle sad njih.“

PSIHIJATAR: Dobro Verice, čekaj malo. Idemo redom. Kako je sve počelo?  Kad si umislila da si predsjednica Republike?

PLAVUŠA: Još u doba Ive Sanadera, ako ga se sjećate još. To je ona bahata momčina koja se povukla na vrhuncu karijere. Rekli su mi dečki iz MI5 da su mu zaprijetili neki sumnjivi likovi pa je morao otići, a dalje znate…

PSIHIJATAR: A jel’ piješ lijekove?

PLAVUŠA: Ne, zašto?

PSIHIJATAR: Ako budeš pila, shvatit ćeš da nisi predsjednica HR.

PLAVUŠA: Ali ja to ne želim. Hoću ostati predsjednica.

PSIHIJATAR: ZAKLJUČAK – Pacijentica ne želi piti lijekove. Preporučam otpust iz „bolnice“ zbog nesuradnje.

ZA ZEZOSKOP M. STRIŽAK

NAPOMENA:
‘ZEZOSKOP’ je satiričko-humoristički podlistak portala. Sve navedeno je fikcija i svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je slučajna.
ZG-KULT

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here