ZLATNA KUĆICA

Obnova kućice za alat i wc-a od 4 četvorna metra na dječjem igralištu na trgu kralja Petra Krešimira IV i cijene koja iznosi deset tisuća eura po četvornom metru uzburkala je zagrebačku javnost. U utorak je tim povodom zagrebački SDP organizirao tiskovnu konferenciju na licu mjesta.

-Ovime SDP šalje poruku da je dosta zlatnih wc-a u gradu – naglasio je predsjednik Gordan Maras- i trošenja novca građana na ne  transparentni način.Mi smo na to upozoravali i od gradonačelnika i Holdinga tražimo da se ovakva praksa zaustavi. Zanima me zašto već nadležne institucije nisu reagirale, bar da provjere što se ovdje događa, jer troškovi koji su naznačeni jednostavno nisu mogući.

Maras je naglasio kako cijelu hrvatsku javnost zanima kako je uopće došlo do takvih enormnih troškova te s obzirom da nemaju povjerenje u gradonačelnika da se prilikom početka svakog projekta u gradskim četvrtima provjere troškovnici. Ovako ostaje gorak okus da opet svjedočimo isisavanju javnog novca koji se prelijeva u nečije džepove.

ŽELJKO KRZNARIĆ