Sutra počinje Welcome Spring Festival

Na Trgu J. J. Strossmayera od 25. travnja do 5. svibnja 2019. godine održat će se Welcome Spring Festival kojemu je cilj pokrenuti kulturu gospodarenja otpadom te pokazati kako je moguće biti kreativan, dobro se zabaviti te jesti i piti uz stvaranje minimalne količine otpada.

I ove godine proljeće u Zagreb uz visibabe i ljubičice donosi Welcome Spring Festival – festival pozitivnih promjena!
Spajanjem naše ljubavi prema prirodi, okolišu, hrani, piću i zabavi nastao je Festival koji tradicionalno otvara sezonu događanja na otvorenom u Zagrebu.
Cilj je jednostavan; naučiti nešto o očuvanju okoliša, održivom razvoju i razvrstavanju otpada te se uz to dobro zabaviti, nasmijati, plesati i pjevati. U konačnici, želja nam je pokazati da se može biti kreativan, fino jesti i piti uz stvaranje minimalnih količina otpada.
S obzirom da jednokratna plastika predstavlja veliko opterećenje za planet, a u želji da Festival bude mjesto pozitivnih promjena, ugostitelji na Festivalu neće koristiti jednokratnu plastiku. Time Welcome Spring Festival postaje prvi festival u Zagrebu na kojem će čaše, tanjuri, slamke i ostali pribor biti izrađeni od 100% biorazgradivih materijala.
Posjetitelji će tijekom Festivala imati mogućnost popiti piće iz tzv. „futurističkih bukara“ koje su ručno izrađene od drveta bukve i smreke. Dostupne su i festivalske biorazgradive čaše i slamke.
Welcome Spring Festival čini bogat i raznolik edukativni program isprepleten predavanjima,radionicama, predstavama, zabavnim igrama, performansima i koncertima. Sigurni smo da će svatko pronaći nešto za sebe.