ISKUSTVO RAZVEDENIH ŽENA 2

Kao što rekoh, status razvedenosti se svojom ljepotom ne može usporediti s razvedenošću jadranske obale, ali je svakako status koji, kao i spomenuta, pruža mnoge mogućnosti. Predivan osjećaj slobode, šarolikosti pogleda i dubina nadahnuća su gotovo usporedivi s jedinstvenim geografskim fenomenom.
Posebice bih se osvrnula na bogatstvo mogućnosti za odluke svih vrsta, mada mene odluke objekta moje udanosti svojevremeno i nisu nešto ograničavale. Ali sam osjećaj da me udruženost s nekim obavezuje da mu iznosim dnevna, tjedna i ina izvješća o vlastitim mi aktivnostima, posebice trošenjima, bio je dovoljno jak da me definira bračnim robom.
Neizostavno: “A jel’ ti to bas trebalo?”- postalo je pitanje koje je redovito aktualiziralo ranjavanje moje samosvojnosti, ali i uzrokovalo mini- bijesna stanja kojim je moja duša ispaljivala svoje neslaganje, neslaganje, neslaganje.
Dakle, prednost pohođenja trgovačkih centara bez verbalnog navođenja o svojoj objektivnoj lociranosti nekom s kim slučajno imaš potpisan papir kod matičara, za mene je itekako značajna. Poznavajući žene koje i kad višestruko više doprinose obitelji bilo materijalno, bilo duhovno, bilo angažmanom u obiteljskim događanjima, nemaju slobodu iznijeti pred svog matičarskog supotpisnika sve divne stvari koje su s nadahnućem kupovale, obuzima me beskrajna sreća širokih mogućnosti koje se pred razvedenu ženu pružaju. Sigurna sam da će muškarci ovo posve iskreno mi iznošenje oblatiti svojim prezirom i sumnjom u moje istinsko oduševljenje nevezanošću, ali istina je da razvedena žena drugačije shvaća svoj nevezani status iz čistog odsustva straha od istog. Prema tome, ako niste zadovoljne ograničavajućim uplivom vaših dragih muževa u baš svaki aspekt vašeg života, svaki udah, slobodno mu natrljajte nos svojom osobnom slobodom. Ma koliko ih smetalo to što radite, strah od napuštanja kod njih je veći nego kod vas. Oni su ipak samo nježniji muški spol.

A-NA-STAZI-JA