Zekanje u Zoo vrtu

Posjetitelje Zoološkog vrta grada Zagreba na Uskrsni ponedjeljak tradicionalno očekuje bogat program koji isprepliće stare običaje sa sadržajima po mjeri novih generacija mališana. U društvu životinja koje uživaju u zagrebačkom proljeću, djeca će moći doznati sve o najpopularnijim simbolima uskrsnih blagdana.

Zekanje u Zoo vrtu u ponedjeljak, 22. travnja trajat će od 11 do 17 sati.

Sve će početi darivanjem pisanica lavovima, a posjetitelji će na Zebrinu trgu moći izrađivati pisanice za druge životinje. Šarene će pisanice, ispunjene poslasticama, nakon 13 sati biti dostavljene čimpanzama, nosatim rakunima, kapucinima, merkatima, pekarijima, prstenastorepim lemurima, smeđem medvjedu i gibonima.

Udruga Zecovi posjetiteljima će pojašnjavati razlike između zečeva i kunića te ih upoznati s potrebama dugouhih kućnih ljubimaca.

Kazalište Lutonjica priprema zanimljive dječje predstave, a modna agencija Miss4Miss dječju modnu reviju. Svoju će vještinu pokazati Twirling-mažoretni klub Sveta Nedelja, a poznati dječji zbor Zagrepčanke i dečki dan će uljepšati pjesmom na otvorenju Zekanja u Zoo.

Svoju će pak kreativnost mališani moći pokazati u kreativnim radionicama, a bit će tu i sportske, eko i kulinarske radionice koje osmišljava udruga Abeceda roditeljstva.

Dobro raspoloženje poticat će kostimirani animatori te podjela mnogih darova iznenađenja u Happy minutes trenucima. Organizirat će se i besplatno oslikavanje lica.

Nakon šetnje djeca će se moći opustiti gledajući popularne animirane filmove.