Policija utvrdila razlog prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala jedna osoba

Jučer, 27. ožujka oko 16.50 sati u mjestu Velika Mlaka, na raskrižju Zagrebačke i Kramarićeve ulice, 41-godišnjak je upravljao teretnim vozilom marke VW Transporter, zagrebačkih registarskih oznaka,  te se dolaskom u raskrižje nije zaustavio na znak crvenog svjetla zbog čega je tom prilikom naletio na osobni automobil marke Renault Clio, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 40-godišnjakinja, a kretala se desnom prometnom trakom Zagrebačke ulice u smjeru sjeverozapada. Ulaskom u raskrižje bilo joj je upaljeno zeleno svjetlo na semaforu. Od siline naleta teretni automobil odbačen je sa sjeverozapadne strane raskrižja gdje je naletio na zaštitnu ogradu nogostupa. Nadalje, osobni automobil renault clio od siline naleta odbačen je sa sjeverne strane raskrižja gdje je naletio na osobni automobil također marke Renault Clio, zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 47-godišnjak, a koji je bio zaustavljen ispred raskrižja zbog crvenog svjetla na semaforu. Nakon naleta, drugi renault clio se nastavio nekontrolirano kretati i tada je naletio na osobni automobil marke Suzuki Vitara, zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnjak, a koji je također bio zaustavljen radi crvenog svjetla na semaforu.
U prometnoj nesreći smrtno je stradao 41-godišnji vozač teretnog vozila, dok je teško ozlijeđena 40-godišnja vozačica iz osobnog automobila renault clio kojoj je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb.

Foto:screenshot

Podsjećamo građane i sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i poštivanje prometne kulture s naglaskom na prekršaje zabrane vožnje pod utjecajem alkohola, pridržavanja ograničenja brzine, korištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača kao i putnika u vozilima, propisno kretanje pješaka, te zabrane prolaska na crveno svijetlo.

policija.hr