U parku Zrinjevac se subotu, 23. ožujka, održava „Utrka za fajterice“ povodom Dana narcisa

Udruga SVE za NJU u suorganizaciji sa Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba obilježava Dan narcisa javnozdravstvenom akcijom „Utrka za fajterice“ koja će se održati 23. ožujka od 10,00 do 14,00 sati u parku Zrinjevac. Dan narcisa ima važnu ulogu u osvješćivanju javnosti o načinima i važnosti ranog otkrivanja raka dojke te promicanju Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke.

Utrka za fajterice 2018. / foto facebook (ustupila Udruga SVE za NJU)

Organizirani probir za rak dojke provodi se od 2006. godine i do sada su završena pet ciklusa pozivanja žena na mamografski pregled, a u veljači 2019. započeo je šesti ciklus pozivanja i uključuje žene godišta 1950.-1969.

U okviru Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke do sada je otkriveno oko 5500 novih karcinoma dojke. Odaziv po ciklusu je prosječno 60%, a prema posljednjim  podacima u 2018. bilježimo najveći odaziv do sada (64%) u okviru programa probira.

Utrka za fajterice 2018. / foto facebook (ustupila Udruga SVE za NJU)

Na edukativnim štandovima posjetitelji će se moći upoznati s Nacionalnim programom, savjetovati i upoznati s radom SVE za NJU i programima u Centru za psihološku pomoć.

Građani mogu sudjelovati u pripremljenom programu te svojim donacijama podržati rad Udruge i Centra za psihološku pomoć oboljelim ženama i članovima obitelji. Voditelji programa su Bruno Šimleša i Frano Riđan, a Dan narcisa i „Utrku za fajterice“ podržat će mnoge javne osobe, stručnjaci, prijatelji i članovi Udruge te korisnice Centra za psihološku pomoć. Oboljele žene će svojim nastupom podržati ženski bend The Frajle.

Sve dodatne informacije možete dobiti na: info@svezanju.hr  ili 091 3337 831.