Maja Posavec

0

Maja Posavec vraća se u Sax (Klub hrvatskih glazbenika Palmotićeva 22/2 Zagreb) u četvrtak, 14. ožujka, a i ovaj put će joj društvo na pozornici činiti neprikosnoveni Bend Hotel. Svirat će stvari s prvog samostalnog albuma „Kada ne bih imala strah“ s kojim je zaslužila brojne pozitivne recenzije kritičara i vrlo topao prijem kod publike. Inače, Maja je promociju albuma za medije i najbliže suradnike imala upravo u Saxu u kojem se već poprilično udomaćila sa svojim projektom Večer s Cohenom koji izvodi s gitaristom Ivanom Kapecom. Cijena ulaznice je 45 kuna u pretprodaji, a na dan će koštati 60 kuna. Koncert je polusjedeći i broj ulaznica je ograničen.
Bend Hotel čine provjerena imena hrvatske glazbene scene: Damir Mihaljević (bubnjevi), Vinja Marino (bas), Ivan Kapec (gitara), i Franjo Klinar (klavijature). Maja će osim pjesama s albuma prvijenca svirati i neke od svojih autorskih uspješnica iz faze kad je nastupala s Detourom: „Daleko“, „Plešem sama“, „Pijani Pilot“, veliki hit singl „Tvoj Glas“, rock baladu „To je ono što me čini sretnom“ i druge pjesme.
Na albumu je surađivala s glazbenicima i producentima koji su joj pomogli zaokružiti zvučnu sliku kakvu je zamislila u spajanju raznih faza i stilova tijekom nastajanja pjesama. Producent većine pjesama je Višeslav Laboš, a pjesme Budi jak i Dok Držiš Me Za Ruku producirao je Tomislav Franjo Šušak. Pijanist i dirigent Karlo Hubak napravio je klavirske aranžmane za Nećemo se naći i Tiho. Dizajn i omot albuma je radila dizajnerica Iva Canki koja je u suradnji s Majom složila knjižicu od Majinih kolaža, tekstova i črčkarija.
Maja je dobitnica dvaju Porina (najbolji pop album 2015., Detour, „A što ak ja…“; najbolja vokalna suradnja 2016, Neno Belan & Maja Posavec, „Tvoj glas“), a uz glazbenu ima i vrlo zapaženu glumačku karijeru.
https://www.facebook.com/mayaposavec1

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here