Ne kuni me, ne ruži me majko

0

Autor:Miroslav Šantek Cobra

Sjećate li se Louisa?

Ljubiša Stojanović – Louis je bio vrlo zanimljiva i jedinstvena pojava na muzičkoj sceni početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Nadimak Louis je stekao jer je još kao dijete imitirao Louis Armstronga – ikonu jazz muzike, a nepovratno se zaljubio u soul i blues muziku koju je od malih nogu počeo svirati i izvoditi. Luisa su svi poznavali i po njegovom osebujnom izgledu, a postaoje poznat većem dijelu slušatelja kad je snimio svoj prvi album Ne kuni me, ne ruži me majko – s kojeg je istoimena pjesma  – stari narodni tradicional u njegovom aranžmanu i izvođenju dobila novi izričaj i postala njegov zaštitini znak. Louis je poginuo u prometnoj nesreći 2011. godine i sahranjen je uz nju, a Ne kuni me, ne ruži me majko se i dalje svira i pjeva, i dalje pogađa direktno u srce i dušu.

Ljubiša Stojanović – Louis. Foto: snimka zaslona

Ne kuni me, ne ruži me majko (tradicionalna narodna pjesma)

Ne kuni me, ne ruži me majko
ne pitaj me za sudbinu moju

Sve što imah za nju dadoh majko
ne kuni me, ne ruži me majko

Kud god pođem, na nju, mislim majko
svud me prati pregolema tuga

Danju, noću, na nju mislim majko
ne kuni me, ne ruži me majko

https://youtu.be/cvXz_RvHu_0

Sisačka noć na početku ljeta

Ljeto je tek počinjalo. Tek se porodilo tog petka u lipnju 2018. U noći,u izmaglici koja je obavila zgradu SKWHAT-a, mjesta u sisačkoj šumici na Viktorovcu, zgradi u kojoj se često održavaju koncerti – oni za pamćenje, oni za ekipu. A ekipe uvijek ima. U dimu cigareta i točenom pivu u plastičnim čašama na šanku ispred sale u kojoj se gase svjetla, u kojoj žamor publike prekida gitarska grmljavina. Klasična rock postava: bubnjevi, bas i gitara u rukama ekipe zvane Rock Ko Fol koju je u taj grad gdje se ljube Odra, Sava i Kupa dovela jedna Tanja – nepovratno zaljubljena u svirku ovih ljudi čija energija i vibra opasno udara u glavu jer izvode žestoke obrade najvećih rock hitova bivše Juge, ali i često duboko zagrebu po sevdahu, a tada ode sve u neku drugu stranu……..

Rock Ko Fol u sisačkom SKWHAT-u. Foto: Miroslav Šantek Cobra

DeeDee Dinko

Dinko Salihbašić se zove gitarist i pjevač grupe Rock Ko Fol. Ponekad, baš kao prije nekoliko dana, mnogobrojne fanove na You Tube-u, razveseli nekom novom pjesmom koju otpjeva i odsvira uz akustičnu gitaru. Nekom čarolijom, svijetom se opet začula pjesma Ne kuni me, ne ruži me majko……..

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here